Volledig scherm
© stock.xchng

Bewoners maken plan voor fruitboomgaard aan rand Middelburg

MIDDELBURG - Bewoners van de wijken Klarenbeek en Veerse Poort in Middelburg hebben een plan gemaakt voor een fruitboomgaard en een rollatorpad in het Sprenckpark aan de rand van de stad.

Het Sprenckpark ligt tussen de President Rooseveltlaan en Hof ter Veste. Via het wijkteam Klarenbeek/Veerse Poort is het idee op tafel gekomen om daar hoogstamfruitbomen te planten, een rollatorpad aan te leggen, twee waterpoeltjes uit te graven en een bijenhotel te maken.

Sponsors

Behalve de wijkbewoners zijn ook de gemeente Middelburg, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en stichting Tuin van Zeeland bij het project betrokken. De gemeente betaalt 25.000 euro mee aan de realisatie van het project. Dat geld komt uit de opbrengsten van woningbouw aan de Sprencklaan. Dan is er nog 20.000 euro nodig en het wijkteam hoopt dat via sponsors binnen te halen. Afhankelijk van het beschikbare geld wordt het project in fases uitgevoerd. Het planten van de fruitbomen zou in maart volgend jaar moeten beginnen.

In het atrium van Hof ter Veste in Middelburg vindt woensdag vanaf 16.30 uur een bijeenkomst plaats waar uitleg wordt gegeven over het project. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk.

Volledig scherm
Zo moet het Sprenckpark er uit komen te zien.