Volledig scherm
“Good old” Leo de Visser reed voor de 50ste keer achter elkaar mee, met de augustus wedstrijd, in Ritthem © Martijn Minderhoud

Bestuurders in vorm bij ringrijden

OOSTKAPELLE - De ringrijders op Walcheren waren in vorm tijdens wedstrijden afgelopen week. Een aantal ringrijders wist een perfecte score te behalen.

Oostkapelle
In Oostkapelle werd er woensdag gereden op Camping “Ons Buiten”. Negen rijders namen het tegen elkaar op en voorzitter Jan Willem Poppe wist de wedstrijd te winnen. Hij stak 19 van de 20 ringen.

Westkapelle
Woensdag reden 14 koppels in Westkapelle met sjezen. De deelnemers zorgden voor een schitterend schouwspel. Patty en Helm Brouwer wonnen de wedstrijd met 72 van de 72 ringen. Marcia en Kees Minderhoud wonnen de 1e prijs voor de versiering.

Meliskerke
Vrijdag werd er in Meliskerke in boerenkostuum gereden. 22 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan. Lout Vos won het dagklassement met 22 van de 23 ringen en de 1e beker. Alleen de pollepel ging voorbij aan de neus van Vos. Deze werd, op 10 mm, gewonnen door Cynthia Rotte die tevens 2e werd in de het dagklassement.

Ritthem
In Ritthem was voorzitter Edwin Dellebeke de sterkste met 29 van de 30 ringen in . Hij bleef in de kamp penningmeester Linda Minderhoud voor. Angelina Cevaal was verrassend de sterkste in de bekerkamp. De pollepel in Ritthem werd, ook op 10 mm, gewonnen door Linda Minderhoud. Onder de 28 deelnemers waren er een aantal bijzondere prestaties. De debutante, Jiske Dellebeke, zj stak al gelijk 12 ringen. “Good old” Leo de Visser reed voor de 50ste keer achter elkaar mee, met de augustus wedstrijd, in Ritthem. Tony de Dreu was de verrassing van de dag. Hij miste in de 19e beurt pas zijn 1e ring. Uiteindelijk stak hij maarliefst 27 ringen en werd hij 3e.