Volledig scherm
Foto ter illustratie. © StockPZC

Bergmann vraagt inwoners een bijdrage te leveren aan een Middelburg voor iedereen

MIDDELBURG - ,,Kijk eens om u heen en bedenk hoe u kunt bijdragen aan een Middelburg voor iedereen.” Die oproep deed burgemeester Harald Bergmann zaterdagmiddag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. 

,,Om u daarin te inspireren heeft Stichting Welzijn Middelburg, onder de noemer Middelburg Doet Goed, een kalender van dertig dagen opgesteld met op iedere dag een oproep tot een klein aardig gebaar richting een ander”, vervolgde hij. ,,Zo krijgt u op dag één de opdracht om iemand een glimlach te geven, wordt u op dag negen voorgesteld om een praatje te maken met een onbekende en op dag elf uitgedaagd iemand mee te vragen op een wandeling.” Volgens Bergmann zijn het allemaal kleine gebaren, die weinig tot geen moeite kosten, maar die een groot effect kunnen hebben. ,,Het zijn allemaal bouwstenen, groot en klein, die helpen onze vrije stad verder uit te bouwen en te verstevigen.”

Hij wees er ook op dat Middelburg meer bezoek krijgt van mensen die geïnteresseerd zijn in de Gouden Eeuw. ,,Op verschillende manieren laten we zien welke voorname rol onze stad speelde in deze belangrijke periode voor Nederland. Toeristen die Amsterdam, Den Haag en Haarlem al bezochten om hun musea en de link naar de Gouden Eeuw hebben nu ook Middelburg in het vizier gekregen.” Hij vertelde dat medewerkers van de gemeente het afgelopen jaar beurzen bezocht en daar contacten legden met touroperators. ,,Bij het vertellen van het verhaal van de Gouden Eeuw doen deze reisbureaus nu niet alleen de grote steden van het land aan, maar dalen ze ook af naar het zuiden.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement