Volledig scherm
De Albert Heijn XL in Vlissingen. © Eldridge Pentury

Beperkt ruimte voor nieuwe supermarkten in Vlissingen

VLISSINGEN - In de Vlissingse binnenstad en in Oost-Souburg is ruimte voor een nieuwe supermarkt of uitbreiding van bestaande winkels. In de rest van Vlissingen zijn voldoende supermarkten, die ook goed verspreid zijn over de gemeente. In weerwil van het advies van bureau Droogh Trommelen en Partners komt er een derde supermarkt op bedrijventerrein Baskensburg.

B en W hadden Lidl al eerder toestemming gegeven om na Albert Heijn en Jumbo ook een winkel op Baskensburg te beginnen, ook al omdat op het gevraagde perceel al detailhandelsbestemming zat. Het college geeft de nieuwe supermarkt ook nog een beetje meer ruimte, maar haalt detailhandelsbestemmingen van de rest van het bedrijventerrein af.

"Scapino zit er niet meer, maar gelijkaardige winkels mogen vanaf nu ook niet meer op Baskensburg komen. We willen dat soort winkels concentreren in het stadscentrum", legde wethouder John de Jonge uit. Om de aantrekkingskracht van de binnenstad te vergroten - en met het oog op toekomstige ontwikkelingen in het Scheldekwartier - zou het college de komst van een extra supermarkt in de binnenstad toejuichen.

De gemeenteraad bespreekt de Beleidsnotitie Supermarktstructuur op 24 november.