Leerlingen laten hun hersenen werken tijdens het Archipel Rekendictee.
Volledig scherm
Leerlingen laten hun hersenen werken tijdens het Archipel Rekendictee. © Lex de Meester

Bent Geurts is de beste rekenaar van Walcheren

VLISSINGEN - Bent Geurts van de basisschool Tweemaster-Kameleon in Souburg is de beste rekenaar van Walcheren. De Middelburgse leerling uit groep 6 won vandaag met ruime voorsprong het Archipel Rekendictee 2019. 

In totaal namen 48 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van twaalf verschillende basisscholen deel aan de finale van het rekenspel. De wisselbeker voor het beste groepsresultaat ging naar de Theo Thijssenschool uit Vlissingen. Een jaar geleden won de ABS uit Middelburg die beker.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.