Volledig scherm
Bob Latuheru, voorzitter van de stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon.

Benefietconcert voor vijftien jaar medische missies op Ambon

VLISSINGEN - Het urologieteam van de jarige stichting Vlissingen-Ambon heeft net weer een Molukse missie gedaan: 83 patiënten geopereerd in acht dagen.

Het operatieteam van dokters, verpleegkundigen en ondersteuners is sinds een paar dagen terug van de zevende medische missie naar Ambon op kosten van de stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon. Die betaalde de reis, het verblijf, de medicijnen en instrumenten die nodig waren voor de 86 urologische ingrepen in het ziekenhuis Otto Kuijk in Ambon-Stad. Zo'n missie kost tussen de twaalf- en veertienduizend euro, weet voorzitter Bob Latuheru van de stichting.

Die haalt de stichting bijeen van fondsen, gulle gevers en met benefietacties, zoals zaterdag, het Korenconcert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. De stedenband tussen Vlissingen en Ambon betaat dit jaar twintig jaar, de stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon is nu vijftien jaar actief met medische missies en opleidingstrajecten voor mensen in de Molukken. Dat wordt gevierd met een Korenconcert in de Sint Jacobskerk, zaterdagavond, in het bijzijn van de Indonesische ambassadeur I Gusti Agung Wesaka Puja en burgemeester Bas van den Tillaar. De opbrengst van het concert is voor het medische werk op Ambon.

Het Zeeuws Byzantijns Koor Srétenje zingt Oost-Europese muziek. Te Quiero uit Sint Laurens brengt licht klassiek en populaire muziek. Lezzom is een vijftienkoppig mannenensemble dat a capella zingt. Het Moluks mannenkoor Bersuara sluit de avond. Gitaristen Rudy de Queljoe en Leo van de Ketterij verzorgen begeleiding. Entree is 18 euro. Aanvang 20.00 uur.

Lees meer over het werk van de stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon in de PZC van vrijdag, editie Walcheren.