Feest tijdens het optreden van Surrender op Hrieps.
Volledig scherm
Feest tijdens het optreden van Surrender op Hrieps. © Ruben Oreel

Beloning voor gouden tip over roofoverval Hrieps

GRIJPSKERKE - De organisatie van festival Hrieps looft een beloning van 1000 euro uit voor de tip die de roofoverval van zaterdagnacht oplost. Dat meldt de organisatie op Facebook.

Een groot deel van de dagopbrengst van het festival, dat zaterdagavond plaatsvond bij Grijpskerke, werd in de nacht van zaterdag op zondag gestolen tijdens een woningoverval bij één van de organisatoren. Het gaat om ongeveer een half miljoen euro. 

Om te laten zien dat de organisatie zich niet laat kisten, krijgt de tipgever ook alvast een toegangskaart cadeau voor de editie van volgend jaar. Die moet plaatsvinden op 9 mei, maar helemaal zeker is dat nog niet. Veel hangt af van de (financiële) afwikkeling van de overval.

De organisatie van Hrieps roept iedereen met tips op om contact op te nemen met de politie via 0900 8844.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Discriminatie is soms een goedbedoelde opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’
  PREMIUM

  Discrimina­tie is soms een goedbedoel­de opmerking die net niet lekker landt: ‘Goh wat spreek jij goed Nederlands’

  MIDDELBURG - Hij stierf bijna 7.000 kilometer hier vandaan. Toch is de dood van de Amerikaan George Floyd ook in Zeeland geen ver-van-mijn-bed-show. Ook hier neemt racisme toe, blijkt uit recent onderzoek. In Zeeland ging het vorig jaar nog om 300 meldingen. ,,Nog regelmatig krijg ik te horen: ga terug naar je eigen land. Waar moet ik dan heen? Ik kom hier vandaan”, zegt Angelique Duijndam, medeorganisator van de demonstratie Black Lives Matter, maandag in Middelburg.
 2. Zeeuwse bestuurders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardige provincie en niet als een of ander wingewest’
  PREMIUM
  Update 17.27 uur

  Zeeuwse bestuur­ders: ‘Behandel Zeeland nu eens als volwaardi­ge provincie en niet als een of ander wingewest’

  VLISSINGEN - Dat de Tweede Kamer staatssecretaris Barbara Visser opnieuw op het matje roept over de marinierskazerne, is zijn zaak. Het verandert niets aan het gevoel dat in Zeeland leeft: we zijn bedonderd. Zeeuwse bestuurders willen nu vooral praten over compensatie. ‘Zeeland moet nu eens als een volwaardige provincie worden behandeld en niet als een of ander wingewest’.