Het gemeentehuis in Domburg
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Domburg © Lex De Meester

Bedenkingen tegen de bouw van één Domburgs vakantiewoninkje

DOMBURG - Het gaat om één Domburgs vakantiewoninkje. Terwijl er in het stadje talloze staan, heeft een meerderheid van de Veerse gemeenteraad grote bedenkingen om ja te zeggen tegen de plannen voor één zomerhuisje aan de J.W. Schuurmanstraat.

De fracties van SGP/CU, PvdA/GL en CDA hebben twijfels, omdat het in dit geval gaat om het bebouwen van een openbare groenstrook. De buren willen de grond kopen zodat ze daar betalende gasten kunnen ontvangen.

Marcel van den Bosse (SGP/CU) liet deze week tijdens de commissievergadering als eerste zijn bedenkingen horen. Hij vraagt zich echt af of de gemeente moet meewerken aan het op deze manier inkrimpen van het gemeentelijk groen. Hij is bang dat bij een ‘ja’ het spreekwoordelijke hek van de dam is en iedereen die naast een stukje openbaar groen woont, wil profiteren van het toerisme. ,,Terwijl wij als gemeente toch ook de groei daarvan willen beperken.” Daarmee verwees hij naar de vele signalen die de gemeente ontvangt van inwoners die vinden dat het wel heel erg druk wordt met al de toeristen.

Ook Pieter Wisse (CDA) en Chris Maas (PvdA/Gl) lieten duidelijk merken dat ze problemen hebben met de verkoop van openbaar groen voor de bouw van één vakantiewoninkje. Net als Van den Bosse zijn ze bang dat straks ook anderen openbaar groen gaan opeisen om betalende toeristen te kunnen ontvangen.

Wethouder Arie Schot (SGP/CU) verzekerde hen dat dat risico niet bestaat. ,,In zulke gevallen moet de gemeenteraad steeds akkoord gaan.” Maar hij slaagde er tijdens de commissievergadering niet in om die drie aan zijn kant te krijgen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”