Volledig scherm
© Thinkstock

Basisschool De Golfslag in Domburg kampt met wateroverlast

DOMBURG - Basisschool de Golfslag in Domburg heeft te maken met wateroverlast onder de vloer. Een deel van het lesmateriaal schimmelt als gevolg van die overlast. Het gaat om spullen die in een kastenwand in het midden van de school staan. 

Ook het linoleum moet regelmatig worden vervangen, blijkt uit een notitie van het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Veere.

Leerkrachten van de Domburgse basisschool lieten gisteren desgevraagd weten dat de schoolkinderen geen last hebben van de wateroverlast. Verder wilden ze niet ingaan op vragen.

Het Veerse college trekt vierduizend euro uit om te onderzoeken hoe het komt dat die school te maken heeft met de wateroverlast. Het meldt ook dat door de ‘vochtige situatie er sprake is van muffe lucht en hogere vochtigheid’. Als gevolg daarvan wordt het klimaat in die school nadelig beïnvloed en moet er mogelijk extra gestookt worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
    PREMIUM
    poll / video

    Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

    VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.