Volledig scherm
© Thinkstock

Basisschool De Golfslag in Domburg kampt met wateroverlast

DOMBURG - Basisschool de Golfslag in Domburg heeft te maken met wateroverlast onder de vloer. Een deel van het lesmateriaal schimmelt als gevolg van die overlast. Het gaat om spullen die in een kastenwand in het midden van de school staan. 

Ook het linoleum moet regelmatig worden vervangen, blijkt uit een notitie van het college van burgemeester en wethouder van de gemeente Veere.

Leerkrachten van de Domburgse basisschool lieten gisteren desgevraagd weten dat de schoolkinderen geen last hebben van de wateroverlast. Verder wilden ze niet ingaan op vragen.

Het Veerse college trekt vierduizend euro uit om te onderzoeken hoe het komt dat die school te maken heeft met de wateroverlast. Het meldt ook dat door de ‘vochtige situatie er sprake is van muffe lucht en hogere vochtigheid’. Als gevolg daarvan wordt het klimaat in die school nadelig beïnvloed en moet er mogelijk extra gestookt worden.

  1. Zeeuws kampioenschap Ringlopen is school voor de toekomst’
    PREMIUM
    video

    Zeeuws kampioen­schap Ringlopen is school voor de toekomst’

    GRIJPSKERKE - Jasper Brasser hoopt volgend jaar mee te doen aan de wedstrijden van de Zeeuwse Ringrijders Vereniging. De twaalfjarige inwoner van Serooskerke maakt daar misschien wel direct een kans om tussen de betere rijders te eindigen. Want tijdens het Zeeuws kampioenschap Ringlopen liet hij maandag zien dat hij een vaste hand heeft en goed kan steken. ,,Ik heb zes ringen uit acht beurten”, zegt hij als de wedstrijd ruim anderhalf uur bezig is.