Balvirtuoos Touzani bezorgt Romano (11) uit Middelburg droomdag: ‘Ik kan het nog steeds niet geloven’

videoMIDDELBURG - Loop je door het centrum van Middelburg en sta je op de markt ineens oog-in-oog met je held. De 11-jarige Romano Telussa is nog steeds een beetje van slag. De ontmoeting met balvirtuoos Soufiane Touzani is er één om nooit te vergeten. “Ik kan het nog steeds niet geloven.‘’

Want het bleef niet bij een glimlach en zwaai. Touzani was voor zijn YouTube-programma Chillen met Touziani op zoek naar een fan en was bij Romano aan het goede adres. “Hij vroeg: ‘ben je fan?‘ Ik zei: ja‘’’, vertelt de voetballer van Jong Ambon JO13. “Ben je fan fan?’ Toen weer ‘ja’ zei, vroeg hij of ik met hem wilde chillen. Ik kreeg tranen in mijn ogen.’

Romano werd de hele dag in de watten gelegd. Ze shopten bij een sportzaak, aten bij een sjiek restaurant, bezochten de kapper en maakten samen een rondvaart door Middelburg. Romano somt op wat hij van de bekende straatvoetballer kreeg: “Het nieuwe uittenue van Ajax, een trainingspak van Barcelona, scheenbeschermers en voetbalschoenen.‘’ En ze hebben natuurlijk gevoetbald. Wat hij van Touzani heeft geleerd? ‘Een goede timing als je een panna wilt geven’, lacht Romano.

En dat is nog niet alles. Met zijn vriendje Xavi Denneboom en broertje Jerome mag Romano een keer komen trainen bij Touzani. Én ze mogen een keer naar een wedstrijd van het Nederlands elftal. Romano: “Als Touzani een nieuwe YouTube-video heeft geplaatst, kijk  ik altijd meteen. Ik zei nog tegen m'n vader: wat zou het toch mooi zijn als ik Touzani tegenkom en word uitgekozen. De volgende dag gebeurde het nog echt ook. Dat kun je toch bijna niet geloven?”

De aflevering waarin Romano in het middelpunt staat, verschijnt in juli online. 

Klik hier voor het YouTube-kanaal van Touzani.

Volledig scherm
Romano Telussa (links) en Soufiane Touzani
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Groep 7 Theo Thijssenschool Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    Groep 7 Theo Thijssen­school Vlissingen is meest mediawijze klas van Zeeland

    VLISSINGEN - Dat er veel sluikreclame wordt gebruikt in YouTube-video’s en op Instagram, wisten de leerlingen uit groep 7 van de Vlissingse Theo Thijssenschool wel. Maar afgelopen week hebben ze dat ook met eigen ogen gezien. De leerlingen van juf Marjet Struijk deden mee aan een landelijk online spel om de verschillende toepassingen én gevaren van (digitale) media te leren kennen. Ze deden dat zo goed, dat ze de Meest Mediawijze Klas van Zeeland zijn geworden.