Volledig scherm
Loes Verkroost-Van Putten is niet bang dat haar balkon ineens op straat stort. © Lex De Meester

Balkons onderstut voor groot onderhoud

VLISSINGEN - Achterbalkons van de Westerscheldeflat aan de Michiel de Ruyterboulevard in Vlissingen worden gestut met ‘stempels’ van ijzeren buizen en planken. Binnenkort wordt er groot onderhoud gepleegd.

Groot risico voor het naar beneden storten van de balkons in de Gasthuisstraat is er niet, maar onderzoek wees wel uit dat ze niet honderd procent veilig meer zijn. Voorzitter Dineke Schroevers van de Vereniging van Eigenaren van de Westerscheldeflat kan zich voorstellen dat buurtbewoners en toevallige passanten schrikken en vrezen dat de balkons naar beneden kunnen komen. Schroevers: ,,Maar er is geen gevaar te duchten. Naar aanleiding van een ministeriële waarschuwing hebben we onderzoek naar de bouwkundige staat laten doen. Elders in den lande bleken uitkragende balkons van vóór 1975 niet altijd in orde en ook bij een aantal balkons aan de achterkant van onze appartementen is de bewapening in de vloeren niet optimaal.” Daarom wordt binnenkort groot onderhoud gepleegd.

Om alle risico’s uit te sluiten, worden de buitenterrassen ondersteund door metalen buizen en planken. Bewoners van ‘gestempelde’ balkons is gevraagd deze tijdelijk niet te betreden. Loes Verkroost-Van Putten doet dat, met goedvinden van Schroevers, toch even om te laten zien dat haar balkon veilig is. ,,Er moet groot onderhoud plaatsvinden, maar ik ben geen moment bang geweest dat het op straat zou storten.”

Voorzitter Schroevers meldt dat offertes voor de klus momenteel bij de VVE binnenkomen. ,,De vereniging is verantwoordelijk voor het onderhoud van de balkons. We verwachten binnen een maand de opdracht te kunnen verstrekken, zodat ze voor het zomerseizoen weer als terras zijn te gebruiken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement