Volledig scherm
© Thinkstock

B en W Vlissingen willen af van 'verrommeling' op tuinencomplex langs A58

RITTHEM - Via 'de weg van de geleidelijkheid' willen B en W van Vlissingen 'verrommeling' van het volkstuinencomplex aan de Donkereweg tegengaan.

Het college van Vlissingen maakte een plan van aanpak om verwaarloosde volkstuinen aan de Donkereweg - een doodlopend straatje aan de Ritthemsestraat naast de oprit van de A58  richting Middelburg - op te laten knappen. Het college heeft de acht eigenaren van een dozijn percelen aangeschreven om bouwvallige gebouwtjes en illegale opstallen te slopen en terreintjes op te knappen.

Vorig najaar kregen de eigenaren ook al eens een brief, nadat de lokale partij PSR aan de bel trok. De raadsfractie vreesde een 'Fort Oranje in Ritthem', ook al omdat er steeds meer tijdelijke bewoners overlast veroorzaakten in en om de tuinen. De overlast is sindsdien niet toegenomen en er zijn geen wietkwekerijen ontmanteld, liet burgemeester Bas van den Tillaar gisteren weten.

Maar om verdere verrommeling tegen te gaan, waarschuwt de gemeente nu dat handhavers optreden als eigenaars geen actie ondernemen of illegale bewoners op hun eigendom laten bivakkeren. Van den Tillaar hoopt dat alle tuinen er in de nabije toekomst netjes bij liggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement