De ondernemersvereniging en de dorpsraad van Oostkapelle willen van de Dorpsstraat op drukke dagen een autoluwe straat maken, zodat mensen er veilig kunnen winkelen op anderhalve meter afstand van elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
De ondernemersvereniging en de dorpsraad van Oostkapelle willen van de Dorpsstraat op drukke dagen een autoluwe straat maken, zodat mensen er veilig kunnen winkelen op anderhalve meter afstand van elkaar. © Lex de Meester

Auto's uit Dorpsstraat bij grote drukte, fiets blijft welkom

OOSTKAPELLE - De Dorpsstraat van Oostkapelle gaat op drukke dagen niet standaard op slot voor auto's. Pas als het gevaarlijk wordt en afstand houden voor winkelend publiek niet meer mogelijk is, wordt ingegrepen, zegt burgemeester Rob van der Zwaag.

  1. Dankzij bierkoerier Theo staat Zeeland nooit droog
    PREMIUM
    Zomer 2020

    Dankzij bierkoe­rier Theo staat Zeeland nooit droog

    OOST-SOUBURG - In de tuin van Theo Stoke hangt een typische zomeravondsfeer. De 54-jarige inwoner van Oost-Souburg – afkomstig uit Amsterdam, maar zo’n anderhalf jaar geleden voor de liefde naar Zeeland gekomen – zit met zijn vriendin en drie vrienden om de vuurkorf. Onder begeleiding van het knisperende hout begint het te schemeren. De feestende tieners in de tuin van de buren, die steeds harder beginnen te praten en hun Spotify-playlist met de buurt lijken te willen delen, dienen als achtergrondkoor.