Ontwerp voor het nieuwe politiebureau in Middelburg. Achter het kantoor zouden drie mini-windmolens komen die lager zijn dan het kantoor.
Volledig scherm
Ontwerp voor het nieuwe politiebureau in Middelburg. Achter het kantoor zouden drie mini-windmolens komen die lager zijn dan het kantoor. © EGM-Architecten

Architect reageert op verbod gemeente: “Windmolens voor de bühne? Nee, om politiewagens op te laden”

MIDDELBURG - Windmolens voor de bühne? Om te laten zien dat de politie duurzaam bouwt? Welnee, reageert architect John Mol op het verbod van de gemeente om drie mini-molens te plaatsen bij het nieuwe politiekantoor in Middelburg. ,,De energie van deze windmolens kan ’s nachts regelrecht gebruikt worden om de politiewagens op te laden.”

  1. Veere wil illegale verhuur van woningen aanpakken

    Veere wil illegale verhuur van woningen aanpakken

    DOMBURG - De verhuurders van illegale vakantiewoningen lopen vanaf volgend jaar meer risico. Het dagelijks bestuur van de gemeente Veere wil namelijk de pakkans flink vergroten door meer controles uit te voeren. Het wil volgend jaar het team dat zich bezighoudt met die en andere controles verdubbelen, aldus wethouder Chris Maas (PvdA/GL). ,,We willen er vier mensen bij voor handhaving. Twee opsporingsambtenaren, één jurist en één administratief medewerker. Op die manier hebben we meer capaciteit op straat om daadwerkelijk te controleren en meer hier in huis om het juridisch en administratief goed uit te werken.”