Apenkooien. Het meisje links achterin met rode band probeert in een achtervolging de meisjes en jongens af te tikken.
Volledig scherm
Apenkooien. Het meisje links achterin met rode band probeert in een achtervolging de meisjes en jongens af te tikken. © VICTOR VAN BREUKELEN

Apenkooien met meer dan honderd kinderen

OOSTKAPELLE - Meer dan honderd kinderen doen woensdag mee aan het eerste Zeeuwse kampioenschap Apenkooi. In sporthal De Halve Maan in Oostkapelle strijden kinderen uit de groepen 1 tot en met 8 tegen elkaar in verschillende categorieën.

Volgens mede-organisator Jerina Brasser van de Sportvereniging Serooskerke hebben in totaal veertien teams zich aangemeld. ,,Lange tijd waren dat er maar drie. Op het laatste moment kwamen daar gelukkig nog elf teams bij zodat we een volwaardige kampioenschap kunnen houden. Kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 nemen het tegen elkaar op. Dat geldt ook voor kinderen uit de groepen 4 en 5; en 6, 7 en 8. De zaal is open om 09.15 uur en de prijsuitreiking is rond 12.00 uur. Brasser gaat ervan uit dat de belangstelling volgend jaar groter is. ,,Dan doen hopelijk meer kinderen mee.” Maar met meer dan honderd deelnemers is ze nu al tevreden. Ze sluit niet uit dat op termijn ook volwassenen mee mogen doen. ,,Daar hebben we verschillende vragen over gehad.”