Anna de Bruyckere, stadsdichter van Middelburg in 2018/2019: ,,Ik heb het menselijke verhaal nodig. De onderlinge verhoudingen, de gebreken, de pijn van het falen, het plezier van wat er wel lukt. Paradoxaal genoeg ben ik als stadsdichter de stad zelf meer en meer kwijtgeraakt als focus.”
Volledig scherm
PREMIUM
Anna de Bruyckere, stadsdichter van Middelburg in 2018/2019: ,,Ik heb het menselijke verhaal nodig. De onderlinge verhoudingen, de gebreken, de pijn van het falen, het plezier van wat er wel lukt. Paradoxaal genoeg ben ik als stadsdichter de stad zelf meer en meer kwijtgeraakt als focus.” © Lex de Meester

Anna de Bruyckere neemt afscheid als stadsdichter van Middelburg: ‘Ik ken nu de vele gezichten van de stad’

MIDDELBURG - Anna de Bruyckere neemt na twee jaar afscheid als stadsdichter van Middelburg. ,,Een poëzie-atlas over de wijken en dorpen van Middelburg zit nog in mijn hoofd. Die wil ik alsnog maken.”

Zestien gedichten schreef Anna de Bruyckere in twee jaar over Middelburg. Het zeventiende en laatste verschijnt komende donderdag tijdens haar afscheid in De Drvkkery. ,,Het wordt een boekenlegger, die gratis te krijgen is in de boekwinkel, in de bibliotheek en op het stadskantoor.”

  1. Geen strandbewaking langs de Walcherse kust om groepsvorming te voorkomen
    PREMIUM

    Geen strandbewa­king langs de Walcherse kust om groepsvor­ming te voorkomen

    WESTKAPELLE - Er komt voorlopig helemaal geen strandbewaking langs de Walcherse kust. Normaal gesproken worden de stranden vanaf mei bewaakt. Maar directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zegt dat hij in zijn planning daar nu helemaal geen rekening mee houdt. ,,Als we stranden gaan bewaken, lokt dat mensen en ontstaat er groepsvorming en dat is iets wat we nu absoluut niet willen.”