Volledig scherm
PREMIUM
Ankie le Duc © Koen Verheijden

Ankie (75) uit Middelburg dacht altijd haar invalide man te overleven, maar is nu zelf uitbehandeld

Ik heb geleefdVLISSINGEN - Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Middelburgers Jan en Ankie le Duc waren er altijd vanuit gegaan dat híj als eerste zou overlijden. Maar sinds april van dit jaar is alles anders, toen bleek dat zíj uitbehandeld is. 

Dat Ankie le Duc verwachtte haar man te overleven was niet zo onlogisch. Jan zit al zestien jaar in een rolstoel als gevolg van een erfelijke aandoening. Hij is vaak ziek en heeft altijd pijn. En dan nog iets: hij is bijna zeven jaar ouder dan Ankie. 81 versus 75.

  1. Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria
    PREMIUM

    Zoutelande, de tweede Heimat voor Theo en Maria

    ZOUTELANDE - Theo en Maria Engels keken vrijdagmiddag verrast toen ze burgemeester Rob van der Zwaag in het Beach Hotel in Zoutelande zagen staan. Ze waren nog meer verrast toen het Duitse echtpaar hoorde dat hij speciaal voor hen was gekomen. Want de twee vierden vrijdag hun vijftigste huwelijksdag. Dat niet alleen. Ze vierden ook dat ze al 50 jaar Zoutelande bezoeken. Wat hen betreft komen ze ook de komende jaren nog vaak naar Zoutelande. ,,Want het is hier goed”, aldus Maria (72). ,,Heel goed”, vult haar man (75) aan.