Volledig scherm
© Thinkstock

Angst voor verkeersoverlast bij verhuizing nudistencamping

RITTHEM - Verkeersoverlast in de Zuidwateringstraat; gevaarlijke (verkeers)situaties door elkaar passerende auto's met caravans en klachten over geur- of geluidsoverlast klagende toekomstige campinggasten. Zie daar de vrees van een beperkt aantal inwoners van Ritthem en omgeving als nudistencamping De Belt van de Fort de Ruijterweg verhuist naar De Schoone Waardin.

Naturistenvereniging Zeelandia, die al 35 jaar domicilie houdt op de Belt, heeft zelf niet om die verhuizing gevraagd. De camping moet wijken voor de komst van de marinierskazerne. De nudisten leveren veel ruimte in, maar zien kans het verlies aan gastenplaatsen te beperken.

De Vlissingse wethouders Albert Vader en John de Jonge hoorden woensdagavond niet veel nieuwe klachten van de enkele tientallen bezoekers van de inloopavond in klein theater De Verwachting in Ritthem. Hoewel verkeerstellingen en -voorspellingen er op wijzen dat verkeersoverlast beperkt zal zijn, gaan ze met vertegenwoordigers van het waterschap in de slag over de vraag of een werkweg van Scheldestromen gebruikt kan worden als toegangsweg naar De Schoone Waardin.

Mogelijke klachten

De eigenaar van een aangrenzend landbouwperceel kon nog niet worden overtuigd dat hij geen klachten hoeft te verwachten van nudisten, omdat hij 's nachts graszaad moet maaien of met een onkruidspuit in de weer is. De landbouwer zal in elk geval een zienswijze indienen als de bestemmingsplanwijziging ter inzage ligt.

Die wijziging moet eind maart, als de Vlissingse gemeenteraad akkoord is, begin april ter inzage liggen. De bedoeling is dat De Belt in 2018 verhuist naar De Schoone Waardin.