De Voedselbank Walcheren.
Volledig scherm
De Voedselbank Walcheren. © Ruben Oreel

Alsnog subsidie voor de voedselbank, al was iedereen te laat

VLISSINGEN - Voedselbank Walcheren krijgt alsnog subsidie voor 2020 van de gemeente Vlissingen. De aanvraag was weliswaar te laat, maar door onderbezetting op het stadhuis was daar te laat op gewezen en toen de subsidie alsnog werd toegewezen duurde dat besluit ook weer lang. Maar beter laat dan nooit.

Dat geldt ook voor de stichtingen Palazzoli, Scheepsbouwgeschiedenis Vlissingen, Vier het Leven, Welzijn Middelburg, wijkraad Middenstad Vlissingen en wijkvereniging Bossenburgh. Vlissingen geeft nu jaarsubsidies die vóór 1 juni van dat jaar moeten worden aangevraagd. Te laat betekent normaal geen subsidie, maar de afwijzing moet binnen vier weken bij de aanvrager zijn.

  1. Geen strandbewaking langs de Walcherse kust om groepsvorming te voorkomen
    PREMIUM

    Geen strandbewa­king langs de Walcherse kust om groepsvor­ming te voorkomen

    WESTKAPELLE - Er komt voorlopig helemaal geen strandbewaking langs de Walcherse kust. Normaal gesproken worden de stranden vanaf mei bewaakt. Maar directeur Tim Wouters van de Stichting Strandexploitatie Veere (SSV) zegt dat hij in zijn planning daar nu helemaal geen rekening mee houdt. ,,Als we stranden gaan bewaken, lokt dat mensen en ontstaat er groepsvorming en dat is iets wat we nu absoluut niet willen.”