Voor commissievergaderingen bleef de Vlissingse raadzaal al een paar keer leeg. Volgende week tijdens de raadsvergadering schuiven alleen de fractievoorzitters aan.
Volledig scherm
Voor commissievergaderingen bleef de Vlissingse raadzaal al een paar keer leeg. Volgende week tijdens de raadsvergadering schuiven alleen de fractievoorzitters aan. © Ruben Oreel

Alleen fractievoorzitters komen samen tijdens de raadsvergadering in Vlissingen

VLISSINGEN - De Vlissingse gemeenteraad houdt donderdag 16 april een bijzondere raadsvergadering. Alleen de dertien fractievoorzitters komen bij elkaar om twee besluiten te nemen, die niet langer kunnen wachten.

De Middelburgse gemeenteraad vergadert diezelfde avond. De Middelburgse raad hoopt dan via een speciale audio-en beeldverbinding te vergaderen. De vergadering moet - via YouTube of een ander digitaal kanaal - te volgen zijn door belangstellenden. Als de proef slaagt, gaat Vlissingen - die dezelfde informatietechnologie als Middelburg gebruikt - het volgende maand ook zo doen, mochten de corona-maatregelen nog van kracht zijn.

Baskensburg

Op de Vlissingse raadsagenda staan volgende week alleen de vaststelling van een bestemmingsplan om een woning in het buitengebied te kunnen bouwen en een voorbereidingsbesluit om ongewenste ontwikkelingen op voormalige sportvelden op Baskensburg te voorkomen. Dat zijn ‘geen controversiële stukken’ en daarover kunnen de fractievoorzitters - die eerder ruggespraak hielden met hun fractieleden - wel een besluit nemen, verwachten de griffie en de raadsleden. 

De fractievoorzitters kunnen op gepaste afstand van elkaar zitten. De vergadering, die naar verwachting nog geen kwartier gaat duren, is volgende week net als anders te volgen via het audiokanaal.