Volledig scherm
Kiekje uit De Piek tijdens Nachtstroom, begin juli van dit jaar. © Podium De Piek

Alle hens aan dek bij Podium De Piek in Vlissingen

VLISSINGEN - Bij podium De Piek in Vlissingen klinkt het ‘alle hens aan dek’. Het muziekpodium mag van de gemeente nog twee jaar doordraaien in de Hellebardierstraat maar heeft daar wel mensen bij nodig.

Nieuwe bestuursleden en vrijwilligers moeten helpen de doorstart van De Piek blijvend te maken. Zondag 18 augustus presenteert het bestuur het nieuwe seizoen met een informatie en wervingsbijeenkomst, versierd met intermezzo’s van uiteenlopende muzikanten. Aanvang 14.30 uur.

Bepalend

Het resultaat van de bijeenkomst is medebepalend voor de toekomst van De Piek, benadrukt het bestuur. Dat hoopt op aanmeldingen om mee te helpen, maar vraagt ook om wensen en ideeën. In de weken erna is het elke donderdagavond en zondagmiddag De Piek café , inloopbijeenkomsten en gesprekken met kandidaten.

De Piek zoekt bestuursleden, organisatoren, programmeurs, podiumtechnici. ict’ers, geluids- of lichttechnici, horeca- of veiligheidsmedewerkers, klussers, financieel medewerkers, promotiemedewerkers, grafici, fotografen, filmers, posterverspreiders en wat nog meer zij. De Piek wil ook contact met muzikanten die als muziekdocent, organisator van jam sessies en samensteller van programma’s willen optreden.

Programmering

De programmering voor het nieuwe seizoen komt langzaam los. Donderdag 29 augustus presenteert Ray’s Boutique er de Zwiterse band L’Eclair, met een mengeling van Afrobeat, psychedelische muziek en jazz. Voor oktober en november zijn inmiddels gypsy-, hobo- en klezmergroep The Freeborn Brothers uit Polen en de Max Meser Group uit Spanje gecontracteerd. De laatste band stond een aantal malen op het podium bij De Wereld Draait Door.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement