Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten

Alcoholcontrole op drie verschillende plekken op Walcheren

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdag en zaterdag op drie verschillende plekken op Walcheren een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden er 220 blaastests afgelegd.


Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal omdat ze te veel alcohol hadden gedronken. Een van hen dronk ruim twee keer zoveel als is toegestaan.

Overige boetes
De politie heeft ook boetes uitgedeeld aan iemand die zonder licht fietste, een bestuurder die zijn rijbewijs niet kon tonen en een automobilist die de verplichte rijrichting niet volgde.

Locaties
De agenten stonden tussen 22.15 en 23.25 uur op de Prins Hendrikweg in Vlissingen te controleren. Vervolgens verplaatste de controle naar de Rondweg in Koudekerke, tussen 0.00 en 02.00 uur. Tijdens het laatste gedeelte van de nacht werd op Klein Vlaanderen in Middelburg gecontroleerd.

Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
Volledig scherm
© Ondine van der Vleuten
  1. Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    Donderdag proces tegen Middelburgse 'Syriëganger'

    MIDDELBURG – Er is geen enkel concreet bewijs dat de Middelburger R.Z. een Syriëganger is, aldus advocaat Bart Nooitgedagt. Toch staat de 22-jarige Middelburger morgen, donderdag, voor de rechtbank omdat het Openbaar Ministerie (OM) hem daarvan verdenkt. De oud-leerling van het CSW zou in 2012 of 2013 een trainingskamp hebben bezocht van Islamitische Staat (IS) of Jabhat al-Nusra, een organisatie die gelieerd is aan Al Qaida. Oktober vorig jaar probeerde hij, aldus het OM, opnieuw naar Syrië af te reizen. Tijdens die poging werd hij in de trein in Duitsland aangehouden.