Airbnb
Volledig scherm
PREMIUM
Airbnb © ANP XTRA

Airbnb biedt Middelburg hulplijn aan tegen overlast kamerverhuur

MIDDELBURG - Klachten zijn er zeker over kamers en huizen die in het centrum van Middelburg worden verhuurd via Airbnb. Daarom is Airbnb bereid een telefonische ‘hulplijn’ te openen waar bewoners overlast kunnen melden.

Dat heeft Airbnb laten weten aan de gemeente Middelburg. Het college van B en W meldt dat in antwoord op vragen van de PvdA. Hoe die klachtenlijn gaat werken, is nog niet bekend. De gemeente gaat nog in gesprek met Airbnb.

Welke huizen en hoeveel overnachtingen

Dat gesprek gaat niet alleen over overlast. Middelburg wil van het bedrijf ook veel meer gegevens krijgen over het aantal adressen, het aantal overnachtingen en liefst ook welke huizen zijn aangesloten bij Airbnb. Pas als al die gegevens beschikbaar zijn, wordt het voor de gemeente gemakkelijker om overlast aan te pakken en om van de verhuurders de verplichte toeristenbelasting te krijgen.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.