Volledig scherm
De Vlissingse Agrimarkt aan Papegaaienburg. © René Hoonhorst

Agrimarkt Vlissingen 31 oktober dicht

VLISSINGEN - Net als in Goes en Terneuzen sluit de Agrimarkt aan Papegaaienburg in Vlissingen woensdag 31 oktober de deuren. Drie weken later, woensdag 20 november, gaat de winkel weer open als Jumbo.

Het supermarktconcern van de Brabantse familie Van Eerd houdt nog radiostilte over de plannen met de Zeeuwse Agrimarktwinkels. Maar net als personeelsleden in Goes vertellen personeelsleden van de Vlissingse winkel klanten die er om vragen dat het na oktober gedaan is met Agrimarkt. 

Geen Food Plaza

De Vlissingse winkel zou al op 20 november opengaan, een week eerder dan die in Goes. Een medewerker: ,,Wij worden een gewone Jumbo, een winkel zonder Food Plaza. Waarschijnlijk hebben we daarom een week minder nodig om de winkel te transformeren tot Jumbo.” Of de Terneuzense Agrimarkt ook een Jumbo wordt, is nog onzeker. Er zit een Jumbo in een winkelcentrum tegenover de Agrimarkt op nog geen tweehonderd meter afstand.

Dat aan Papegaaienburg op hetzelfde winkeloppervlak straks een veel uitgebreider assortiment is te vinden, is winst voor de klanten, kan een medewerker zich voorstellen. Kritisch:  ,,Maar we hebben straks geen aanbiedingen meer. En de slager verdwijnt, we verkopen als Jumbo alleen voorverpakt vlees. Dus we gaan in kwaliteit achteruit.”

Volledig scherm
De Agrimarkt aan Papegaaienburg krijgt als Jumbo een groter assortiment, maar verliest de 'verse' slager, meldt een medewerker. © René Hoonhorst

Oudere personeelsleden

Alle personeelsleden kunnen over naar de nieuwe Jumbo kregen ze te horen. Dat is fijn, vinden ze. Sommigen vragen zich echter af of het zo blijft. ,,Wij hebben hier best wat oudere personeelsleden. Bij Jumbo zie je vaak een ervaren bedrijfsleider met veel jongere medewerkers. Blijven de ouderen bij ons allemaal binnenboord op termijn?” 

Dat zal helemaal van de bedrijfsresultaten afhangen, denkt een ander. ,,Mijn jaarcontract respecteren ze wel, maar als de omzet tegenvalt, vlieg ik eruit. Makkelijk zat", verwacht een jonge medewerker. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement