Volledig scherm
De uitgebrande loods is niet veilig te betreden. © Annemarie Zevenbergen

Afgebrande loodsen worden nu gesloopt

MIDDELBURG - De door brand verwoeste loodsen op het Middelburgse industrieterrein Ramsburg worden de komende weken gesloopt.

De gemeente, eigenaar van de twee loodsen, is eind vorige week begonnen met de voorbereidingen. De sloop neemt een paar weken in beslag, aldus de gemeente.

Uitslaande brand

Beide ruimtes werden zondagavond 28 augustus in de as gelegd door een grote uitslaande brand. De Stichting Evenementen Middelburg (SEM), die haar spullen in één van de loodsen had staan, raakte door de brand alles kwijt. De jonge zzp'er Niklas Driessen van ZLD.IS gebruikte de andere loods als werkplaats en opslag van materiaal en gereedschap. Zijn bedrijf ging ook in vlammen op.

Broodwinning kwijt

Vrijdagavond hielden vijf etablissementen aan de Middelburgse Vlasmarkt een muzikaal benefiet voor Driessen, georganiseerd door Ut Babbelaertje. SEM besloot niet te willen delen in de opbrengst. Voorzitter Sjaak van den Berge: "Het is te vroeg voor ons. We zijn volop in gesprek met de verzekering. Voor Niklas is dat anders. Hij blijkt niet verzekerd. Hij is zijn broodwinning kwijt." De Mug, 't Fust, de Heeren en Bardot deden mee aan het benefiet met optredens van onder meer Bert Heerink and Friends.

Volledig scherm
De loods aan de Heerlijkheidsweg is totaal verwoest. © Theo Giele