Volledig scherm
Tijdens één van de eerste werksessies wandelden belangstellenden en belanghebbenden samen door het Vlissingse Nollebos. © Ruben Oreel

Actiegroepen praten pas in maart weer verder over toekomst Nollebos en Westduingebied Vlissingen

VLISSINGEN - Pas in maart spreken inwoners en vertegenwoordigers van actie- en belangengroeperingen weer verder over de toekomst van het Nollebos en Westduingebied in Vlissingen.

Het was de bedoeling dat een laatste ‘werksessie’ voor het opstellen van toekomstplan eind januari zou plaatsvinden. Maar de gemeentelijke projectgroep heeft extra tijd nodig om ideeën van verschillende groeperingen en individuen op een rijtje te zetten.

Voor het zomerreces

Om ‘bouwstenen’ voor een aan de gemeenteraad voor te leggen plan uit te diepen, voerde de projectgroep gesprekken met diverse belangengroepen. Zo werden onder meer vertegenwoordigers van de Stichting Bunkerbehoud, de Stichting Behoud en Beheer Nollebos, de Zeeuwse Milieufederatie, de provincie, kustvisiepartners en de hengelsportvereniging gehoord. Die kwamen met zo veel vragen, inzichten en ideeën dat extra voorbereiding nodig is, meldde wethouder Rens Reijnierse woensdag.

De komende weken worden nog enkele gesprekken gevoerd, waarna een ‘concept-streefbeeld’ voor het Nollebos/Westduingebied wordt opgesteld. De deelnemers aan de werksessie komen vervolgens op een nader te bepalen datum in maart bij elkaar. Net voor of na het zomerreces moet de gemeenteraad vervolgens een toekomstvisie vaststellen, is de verwachting.