Aart en Jeannette Notebaart bij hun woning in Dishoek vrezen dat hun huis meer schade oploopt door heien.
Volledig scherm
PREMIUM
Aart en Jeannette Notebaart bij hun woning in Dishoek vrezen dat hun huis meer schade oploopt door heien. © Dirk Jan Gjeltema

Aart en Jeanette leven in angst: ‘Stop met heien, ons huis scheurt kapot’

DISHOEK - Als het heel hard waait slapen Aart en Jeannette Notebaart niet lekker aan de Kaapduinseweg in Dishoek. ,,Dan trilt en schudt onze woning”, zeggen ze. Dat komt volgens hen doordat hun huis niet meer stabiel op zijn fundamenten staat door heiwerkzaamheden. Ze willen dat er een verbod op het heien komt. 

Volgens het echtpaar is de grond er ongeschikt voor. ,,Tijdens het heien ontstaat er ondergronds een soort golfbeweging waardoor schade ontstaat.” Die beweging merkte het stel voor het eerst toen zo’n zeven jaar geleden bij een overbuurman heipalen de grond in werden geslagen. Aart (77): ,,Scheuren in de keukenmuur. Maar toen we de aannemer daarop wezen zei hij dat het waarschijnlijk kwam door passerende vrachtwagens.” Zij (57): ,,Hij erkende geen enkele aansprakelijkheid.”

  1. Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacrisis
    PREMIUM

    Explosieve groei van de bijstand verwacht op Walcheren. Boosdoener: de coronacri­sis

    VLISSINGEN - Orionis verwacht dat dit jaar 750 tot duizend mensen extra bij de drie Walcherse gemeenten aankloppen voor een bijstandsuitkering. Dat zijn volgens de regionale sociale dienst mensen die voor de coronacrisis vooral actief waren als flexwerker of een tijdelijk contract hadden. Zij raakten of raken door de virusuitbraak en de gevolgen daarvan hun werk kwijt en kunnen in veel gevallen geen beroep doen op de WW.