Aanhoudingen in Vlissingen voor witwassen en fraude, voorraad kledingwinkel in beslag genomen

VIDEOVLISSINGEN - De politie heeft vanochtend een vrouw en twee meerderjarige dochters aangehouden na een inval in een woning aan het Mondriaanplantsoen in Vlissingen. Dat gebeurde rond 06.00 uur. Op een ander adres in Vlissingen werd om 7.30 uur ook een minderjarige zoon aangehouden. De vier arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij fraude en witwassen van crimineel geld.

De politie heeft onderzoek gedaan in de woning en in een garagebox in Middelburg.  Daarbij werd een speciale politiehond ingezet die getraind is om geld te zoeken. Twee dure auto’s met een Belgisch kenteken zijn in beslag genomen. Verder werd in een kledingzaak in de Lange Zelke valse merkkleding gevonden. De vier verdachten zijn opgesloten in politiecellen en worden verhoord.

De zaak kwam aan het rollen na een melding van uitkeringsinstantie Orionis Walcheren. De verdachten bleken een veel luxueuzer leven te leiden dan volgens hun legale inkomsten mogelijk zou zijn. Zo hadden ze enkele dure auto’s en stortten ze regelmatig contant geld op hun rekening. Ook bleek een van de dochters huur te betalen voor de kledingwinkel in de Lange Zelke, waar geen inschrijving van bij de Kamer van Koophandel kon worden gevonden. Verder viel het de politie op dat de verdachten gelinkt konden worden aan meerdere bedrijven, maar dat ze daar geen inkomsten van kregen. Bovendien lijkt er sprake te zijn van fraude bij het verkrijgen van een hypotheek voor de woning. En als ze inderdaad crimineel geld hebben binnengehaald, hebben ze ook nog eens uitkeringen en toeslagen gekregen waar ze geen recht op hadden.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Onderzoek in de kledingwinkel aan de Lang Zelke © HV Zeeland

De politie heeft ook onderzoek gedaan in de winkel aan de Lange Zelke, waar naast een hoop valse merkkleding ook dure kleding werd gevonden. Ook daar is de speciale politiehond ingezet. De kleding is in beslag genomen en wordt afgevoerd. Het gaat daarbij om alle kleding uit de winkel. Ook bleek dat er was gefraudeerd met de elektriciteitsmeter. 

De Belgische politie heeft onderzoek gedaan in een winkel in het centrum van Kortrijk, waar ook een aantal valse merktassen en dergelijke werden aangetroffen. De Belgische politie onderzoekt deze zaak. 

Volledig scherm
De outletwinkel in de Lange Zelke is vanmorgen helmaal leeggehaald in opdracht van het openbaar ministerie. Dat onderzoekt de winkelvoorraad op nep-merkkleding. © Claudia Sondervan
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement