Volledig scherm
© HV Zeeland

Aangereden jongetje (3) Vlissingen stak plots over, automobilist was mogelijk onder invloed

VLISSINGEN - Het driejarige jongetje dat gisteren rond 17.30 in de Duijvendrechtstraat in Vlissingen is aangereden, stak vermoedelijk zonder te kijken de straat over. Dat heeft de politie vandaag bekendgemaakt. Het kind kwam tussen geparkeerde auto's vandaan en werd aangereden door een 37-jarige Vlissinger. Uit een speekseltest bleek dat de automobilist sporen van THC in zijn speeksel had zitten. Nader onderzoek moet uitwijzen in hoeverre hij nog onder invloed was.

Direct na het ongeluk hebben omstanders de hulpdiensten opgeroepen. Ook een traumahelikopter werd gewaarschuwd, maar die is afgezegd toen bleek dat het jongetje per ambulance naar het ziekenhuis gebracht kon worden. Daar moest hij een nachtje blijven ter observatie. Over zijn toestand is verder niets bekendgemaakt.

Van de automobilist werd ter plaatse eerst een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat de Vlissinger niet had gedronken. Na het afnemen van de speekseltest heeft een arts op het politiebureau bloed van de man afgenomen. Dat wordt opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut. De man heeft een rijverbod van 24 uur gekregen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Legaliseren kamerverhuur kan leiden tot veel rechtszaken
    PREMIUM
    opinie

    Legalise­ren kamerver­huur kan leiden tot veel rechtsza­ken

    DOMBURG - De verhuur van kamers aan toeristen is in de gemeente Veere een oud gebruik. Een eeuw geleden verhuurden inwoners al kamers aan mensen die kwamen genieten van duin, strand en zee. Jarenlang was het een mooie manier om iets bij te verdienen. Tegenwoordig is het echter big business. Om de kamerverhuur beheersbaar te houden, heeft de gemeente een plan gemaakt. Maar dat plan lijkt alleen maar ongelijkheid tussen verhuurders in de hand te werken.