Volledig scherm
De Vlissingse strandwacht Albert Dijkstra (archief). © Ruben Oreel

Aan de kant gezette strandwacht Albert Dijkstra spant kort geding aan: ‘Gunning is niet rechtsgeldig’

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft de aanbestedingsregels overtreden bij de gunning van het strandbeheer aan Stichting Strandexploitatie Veere (SSV). Dat stelt de strandwacht van de gemeente, Albert Dijkstra. Hij heeft een kort geding aangespannen.

Per 1 april geeft Vlissingen het strandbeheer over aan de Stichting Strandexploitatie Veere. Dijkstra, wiens functie door de uitbesteding ophoudt te bestaan, stelt dat de exclusieve gunning aan SSV onrechtmatig is. Daarbij zouden partijen de verplichte twintig dagen 'standstill’ tussen akkoord en ondertekening niet gerespecteerd hebben. De overeenkomst werd direct getekend waardoor SSV voor vijftien jaar de Vlissingse stranden beheert en bewaakt. Het kort geding dient donderdag 28 maart in de rechtbank in Breda. 

Burgemeester Bas van den Tillaar laat via zijn woordvoerder weten dat Vlissingen de aanklacht bestudeert. Als Dijkstra gelijk krijgt van de rechter is de overeenkomst met SSV niet rechtsgeldig en heeft Vlissingen aan het begin van het seizoen komend voorjaar een probleem met de bewaking en schoonmaak van de stranden.

Volledig scherm
De strandwachttoren van Vlissingen , midden tussen Badstrand en Nollestrand bij paviljoen Panta Rhei. De strandbrigade kon al eens een zomer lang geen gebruik maken van hun toren omdat de gemeente Vlissingen subsidie misliep en afspraken niet na kwam over de overname van de toren. © RUBEN OREEL
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement