Volledig scherm
PREMIUM
Jannie van Belzen (met boek), zus Corrie, geportretteerde op de kaft van het boek (links van Jannie) en twee dochters, vijf kleindochters en een kleinzoon in klederdracht bij de presentatie van het boek Een goede buur, een verre vriend. © Ruben Oreel

71-jarige Jannie uit ‘Erremu’ debuteert met boek over de oorlog in Zeeland

ARNEMUIDEN - Het boek ‘zwierf’ al jaren in haar hoofd, maar zaterdag vonden stapels versgedrukte exemplaren hun weg naar de eerste tientallen lezers. Jannie J. van Belzen-Poortvliet presenteerde haar roman Een goede buur, een verre vriend  in dorpshuis De Arne in Arnemuiden.

Als mensen vragen of ze trots is, staat Jannie van Belzen even met haar mond vol tanden. Ze is blij dat de verhalen waar ze al zo lang mee rondloopt, zijn opgetekend in een tastbaar boek. En ze vindt het fantastisch dat de vruchten van haar zware schrijfarbeid vanaf vandaag te pronk liggen in Zeeuwse boekhandels. Maar als rasechte Erremuse is ze niet ‘groos’ op haar prestatie. ,,Een boek schrijven was een langgekoesterde  droom. Ik heb er zelf hard aan gewerkt om die droom uit te laten komen. Maar zonder hulp van veel anderen was het niet gelukt”, zegt de op 71-jarige leeftijd debuterende schrijfster bescheiden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement