28 september: Vrijwilligersmarkt in Vlissingen

Vrijwilligerspunt Vlissingen, HZ University of Applied Sciences en het Vrijwilligerssteunpunt van Stichting Welzijn Middelburg houden donderdag 28 september een grootschalige vrijwilligersmarkt in Vlissingen.

 1. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’
 2. Werner Pieterse: ‘Uit de klei ben ik geboren en ik keer er ooit ook terug’
  PREMIUM
  Eens een Zeeuw

  Werner Pieterse: ‘Uit de klei ben ik geboren en ik keer er ooit ook terug’

  Werner Pieterse (52) was tot voor kort stadsdominee in Amstelveen en hij verhuist deze maand naar Haarlem om daar als dominee te gaan werken. Hij groeide op in Middelburg en ontmoette er op het CSW zijn latere echtgenote Mariette Matthijsse. Hij studeerde in Utrecht, Amsterdam en Bulgarije en werkte onder meer in Heinkenszand én Kameroen. Werner is vader van vier zoons. Hij ziet Zeeland als zijn ‘village’, de plek waar hij thuishoort.