Volledig scherm
© Thinkstock/iStock

25 mannen vallen naaktrecreanten lastig bij Oranjezon en Oostkapelle: 140 euro boete

OOSTKAPELLE – Via sociale media worden zo af en toe mensen opgeroepen om zich te verzamelen bij het natuurgebied Oranjezon bij Oostkapelle. Vervolgens gaan ze kijken naar naaktrecreanten die op het strand van Oostkapelle verblijven of in de duinen bij natuurgebied Oranjezon. Dat zegt Jos van de Graaf, hoofd handhaving van de gemeente Veere.

Twee weken geleden was dat ook het geval. Opsporingsambtenaren van de gemeente Veere hebben toen samen met de politie 25 mannen staande gehouden. Volgens Van de Graaf was dat nadat ze meldingen kregen dat die mannen de naaktrecreanten lastig vielen, oneerbare voorstellen deden of masturbeerden in het zicht van de badgasten. ,,We krijgen daar klachten over, dus treden we daar tegen op. Iedereen die in de duinen was, kreeg toen een boete van 140 euro.” 

  1. Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen
    PREMIUM

    Zeeuwland ontwikkelt goedkope gasloze woningen

    KOUDEKERKE - Woningbouwvereniging Zeeuwland ontwikkelt een nieuw type gasloze woning dat geschikt is voor huurders met een smalle beurs. Directeur-bestuurder Marco van der Wel hoopt dat het lukt over ruim een jaar een dergelijke woning met een maximale huur van rond de zeshonderd euro te bouwen in Biggekerke. Hij benadrukt dat een huur van rond dat bedrag een absolute voorwaarde is. ,,Want dan komen de bewoners nog in aanmerking voor huurtoeslag.”