Volledig scherm
Hondenbezitters protesteren op de stoep van het gemeentehuis tegen de aanlijnplicht voor de Vlissingse stranden. © Ruben Oreel

20 honden 'bestormen' Vlissings stadhuis om los te lopen op stranden

VLISSINGEN - Zo'n twintig honden 'bestormden' donderdagavond de trappen van het Vlissingse stadhuis. Ze wilden, mede namens hun bazen, de  raadsleden laten weten dat ze los willen lopen op Vlissingse stranden. 

De hondeneigenaren hoorden even later in de raadzaal dat ze in elk geval tot april volgend jaar niet aan de lijn hoeven op het strand. Tegen die tijd moet de raad in de algemene plaatselijke verordening (APV) al dan niet nieuwe regels hebben vastgesteld. 

Een motie van POV en VVD werd teruggetrokken, hoewel burgemeester Bas van den Tillaar geen beloftes deed over de inhoud van het voorstel dat Burgemeester en Wethouders gaan maken. De burgemeester benadrukte wel dat de raad uiteindelijk bepaalt wat er in de APV komt.

De demonstratie op het strand gaat zaterdagmiddag gewoon door. Carin en Jos Otten zijn blij dat de regels niet direct veranderen, maar willen wel 'druk op de ketel houden'. ,,Als we de demonstratie afblazen, denken bestuurders misschien dat ze ons gerustgesteld hebben. We willen wel duidelijk laten zien dat heel veel mensen hun honden willen laten loslopen op het strand van Vlissingen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement