Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg.

18 maanden cel geëist voor neersteken Vlissinger bij massale vechtpartij

MIDDELBURG - Achttien maanden celstraf, waarvan zes voorwaardelijk, is maandagochtend geëist tegen een 20-jarige Middelburger bij de rechtbank in Middelburg.

De man was op 11 augustus 2015 betrokken bij een massale vechtpartij rondom het Oosterscheldeplein in Middelburg. Volgens de officier van justitie heeft hij met een mes een inwoner van Vlissingen neergestoken.

De aanleiding voor de massale vechtpartij was een ruzie eerder, tijdens de kermis in Middelburg, waarbij iemand werd neergeslagen. Er ontstond ruzie tussen twee groepen, met aan de ene kant Middelburgers en aan de andere kant Vlissingers, variërend in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar.

De ene groep daagde op de kermis de andere uit. Op het Tympaanplein, voor het oog van veel terraspubliek, bleef het bij duw- en trekwerk, maar in de steeg naast het oude stadhuis werden rake klappen uitgedeeld. In het tumult zou zelfs gedreigd zijn met de aanwezigheid van een vuurwapen. In de dagen erna werd een vechtpartij tussen beide groepen georganiseerd.

De verdachte ontkent iets te maken te hebben met de steekpartij bij de vechtpartij. Wel gaf hij toe dat hij de vechtpartij heeft geregeld. Zijn advocaat, Eduard Smit, stelde dat de politie slecht onderzoek heeft verricht. De politie zou volgens hem te eenzijdig hebben gerechercheerd.

Uitspraak op 5 december.