Volledig scherm
© Thinkstock

12 illegale recreanten bekeurd in Veere

VEERE - Agenten en opsporingsambtenaren van gemeente Veere hebben in de nacht van zaterdag op zondag gecontroleerd op illegale recreatie. 12 toeristen zijn bekeurd.

Rond 21.00 uur zijn diverse recreanten gewaarschuwd waarbij vijftig toeristen een flyer kregen met meer informatie. Vanaf middernacht werd op dezelfde plaats nogmaals gecontroleerd, waarbij bleek dat alle campers waren vertrokken.

Tot 3.00 uur werden op verschillende plaatsen twaalf bekeuringen uitgedeeld, aan 10 Duitsers, 1 Spanjaard en 1 Nederlander. Negen anderen werden gewaarschuwd. Het viel de controleurs op dat de illegale recreanten, die werden bekeurd, juist in busjes en personenauto's sliepen en dus niet in campers.

De controles worden uitgevoerd omdat illegale recreanten overlast veroorzaken, zoals het achterlaten van rommel, het doen van natuurlijke behoeften in de duinen en het niet voldoen aan een betalingsverplichting (stagelden en toeristenbelastingen) voor recreanten. Een boete voor illegale recreatie bedraagt 140 euro.