Volledig scherm
Bauke Mollema kiest deze Vuelta bijna dagelijks voor de aanval. © BELGA

Strijdlustige Mollema: Dit was misschien de zwaarste rit van het jaar

Bauke Mollema deed uiteindelijk niet mee in de strijd om de dagzege; de elfde etappe van de Vuelta werd gewonnen door de Italiaan Alessandro de Marchi. De Nederlander maakte wel deel uit van de negentienkoppige vluchtgroep die de rit over heuvelachtig terrein kleur gaven. Wellicht ook door zijn eerdere pogingen deze ronde werd Mollema beloond met de prijs voor de strijdlust.

,,Ik verwachtte niet echt dat ik zou winnen'', vertelde Mollema, die eerder deze Vuelta al twee keer tweede was geworden. ,,Ik heb gewoon weer alles gegeven om succes te hebben. Het lukte me om in de ontsnapping te komen, en op een kilometer of 45 heb ik zelf aangevallen. Maar het werd me al snel duidelijk dat de benen vandaag niet goed genoeg zouden zijn voor de zege.'' Mollema werd nog achterhaald door de groep klassementstoppers en finishte als 51ste.

,,Jammer. Het was vandaag denk ik de zwaarste etappe van deze Vuelta, misschien wel van het hele seizoen. Het was loodzwaar, van start tot finish. Het duurde lang voordat de definitieve vluchtgroep tot stand kwam, omdat iedereen gemotiveerd was om tot de groep te behoren. Toen dat eenmaal was gebeurd werd het vol gas racen tot aan de finish. En het parcours ging de hele dag op en neer, het was nog zwaarder dan in het routeboek leek.''