Mollema verkozen tot meest strijdlustige renner in Vuelta

Bauke Mollema is toch nog in de prijzen gevallen in de Ronde van Spanje. De 31-jarige Groninger werd verkozen tot meest strijdlustigste renner van de Vuelta.

Mollema werd na afloop van de laatste etappe op het podium uitgenodigd. Hij ontving een bokaal met een groen rugnummer. Mollema verscheen zonder ambities voor een goed klassement aan de start van de Ronde van Spanje. Hij wilde graag een rit winnen en ging voortdurend in de aanval.

Mollema boekte geen etappezege, maar streed tot de voorlaatste rit om de bergtrui. Thomas de Gendt haalde echter net meer punten dan de Nederlander die als tweede in het bergklassement eindigde.

Volledig scherm
Bauke Mollema. © photo: Cor Vos
Volledig scherm
Bauke Mollema. © photo: Cor Vos
  1. Poll: kan Jumbo-Visma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Poll: kan Jum­bo-Vis­ma de Ineos-dominantie komende jaren doorbreken?

    Jumbo-Visma won met Primoz Roglic de Vuelta en daarmee stond de Nederlandse ploeg dit jaar in alle grote rondes (derde in de Giro met Roglic en derde in de Tour met Steven Kruijswijk) op het eindpodium. Volgend seizoen komt Tom Dumoulin de ploeg óók nog versterken. Kan Jumbo-Visma de komende jaren de dominantie van Team Ineos (met Chris Froome, Egan Bernal en Geraint Thomas) doorbreken? Stem hier op onze poll!