Primoz Roglic trekt vandaag de rode trui weer aan in de Vuelta. Zijn voorsprong op Enric Mas is 28 seconden, Miguel Ángel López is derde op 81 seconden van de Sloveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Primoz Roglic trekt vandaag de rode trui weer aan in de Vuelta. Zijn voorsprong op Enric Mas is 28 seconden, Miguel Ángel López is derde op 81 seconden van de Sloveen. © photo: Cor Vos

De verzamelwoede van Primoz Roglic: ‘Hij leek wel een Ninja Turtle’

VueltaOok vandaag rijdt Primoz Roglic in de rode trui door Spanje. Voor de zesde keer in deze Vuelta, voor de 31ste keer in totaal. De 31-jarige Sloveen is sowieso een verzamelaar. Reden voor deze krant om zijn alsmaar uitdijende truiencollectie onder de loep te nemen.

  1. Ploegleider Maassen beleeft eindelijk winst grote ronde: ‘Waren hypernerveus’

    Ploeglei­der Maassen beleeft eindelijk winst grote ronde: ‘Waren hyperner­veus’

    Even verscheen bij Frans Maassen zaterdag in de Ronde van Spanje het verloop van de tijdrit in de Tour op het netvlies. Richard Carapaz had enkele kilometers onder de top van de Alto de la Covatilla de aanval op Primoz Roglic geopend. De kopman van Jumbo-Visma zou toch niet weer de eindzege in een grote ronde op de voorlaatste dag verspelen? ,,Eerlijk gezegd waren we hypernerveus”, vertelt de ploegleider een dag later.