Zeeuws nieuws

NIEUW
03:51
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Thijs maakt zalm in pancetta

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Middelburger Thijs van der Schaaf zalm in pancetta met zeekraal en lintpasta.

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

Kroegbaas Marco was van plan om dinsdag zijn terras open te gooien. Na een waarschuwing besloot hij zijn plan iets aan te passen maar er alsnog een gezellige dag van te maken.

NIEUW
01:51
Geselecteerd Speelt nu af

Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat

Winkeliers en horecalui in Terneuzen voerden dinsdag actie tegen de gedwongen sluitingen. Zij openen symbolisch de deuren om aandacht te vragen voor hun situatie.

NIEUW
00:44
Geselecteerd Speelt nu af

Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichelle

De politie doet dinsdag opnieuw onderzoek in en om de woning van S.H. aan de Markt in Aardenburg. H. wordt verdacht van de moord op Ichelle van de Velde uit Oostburg. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om ‘nader sporenonderzoek’. Bij de garageboxen naast het huis van de verdachte worden zwarte schermen opgetrokken. Waar precies naar gezocht wordt, wil het OM niet zeggen.

NIEUW
01:49
Geselecteerd Speelt nu af

Achter de schermen bij het Zeeuws Museum in Middelburg

Achter de schermen bij het Zeeuws Museum in Middelburg

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

Buurtbus rijdt weer in Zeeland

Vanaf maandag rijden alle buurtbussen in Zeeland weer volgens de dienstregeling.

Deze series moet je gezien hebben

Gehuchten en buurtschappen

NIEUW
03:22
Geselecteerd Speelt nu af

Wandelaars staan gewoon mijn huis en tuin te fotograferen

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 32: Klein-Valkenisse, zes woningen met schuren langs de Vroonweg, een doodlopend klinkerweggetje aan de voet van de duinen bij Biggekerke.

NIEUW
04:16
Geselecteerd Speelt nu af

Het buurtgevoel van vroeger is weg in Beldert

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 31: Beldert op Schouwen-Duiveland, een handvol huizen met een zagerij, als je ver kunt gooien op een steenworp afstand van Dreischor.

NIEUW
04:16
Geselecteerd Speelt nu af

Graszode: een oase in de Oude Kraaijertpolder

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 30: Graszode - Hosvazze op z’n Zeeuws - in een wit bestoven Oude Kraaijertpolder tussen Lewedorp en Heinkenszand.

NIEUW
03:29
Geselecteerd Speelt nu af

Geen betere plek dan Drie Hoefijzers. Als je van rust houdt.

De PZC verkent de gehuchten van Zeeland. Deze week: Drie Hoefijzers in Zeeuws-Vlaanderen, ingeklemd tussen Koewacht en Heikant. "Een varkenshouder, een boer, een hovenier, een transportbedrijf", het zit er allemaal volgens George Aper. "En dat op twaalf huizen."

NIEUW
04:29
Geselecteerd Speelt nu af

Schoondorp: Misschien het kleinste gehucht van Zeeland

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 28: Schoondorp net ten zuiden van Poortvliet op Tholen, waar de sneeuwschuiver zeker verstek laat gaan.

NIEUW
03:28
Geselecteerd Speelt nu af

Hogeweg: van Duits bastion tot internationaal gezelschap

De PZC verkent de gehuchten van Zeeland. Deze week: Hogeweg. Aan het randje van Hoofdplaat, vanaf de dijk kijk je zo op Vlissingen. Ooit een Duitse vakantie-enclave: "Het waren hier allemaal vakantiewoningen, en van de elf waren er zeven van Duitsers. Nu niet meer. Godzijdank", aldus Barbara Beyer, de 'dorpsoudste', en zelf overduidelijk hoorbaar ook Duits. "Dan ben ik tenminste niet meer zo alleen."

25 vragen aan ...

NIEUW
05:37
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... professioneel tenniscoach Sven Vermeulen

Wat was je grootste blunder als tennisscheidsrechter? Wat zou je elke dag kunnen eten? En welke tennisser heeft jouw werkdag weleens vergald? Wij vroegen het aan internationaal tenniscoach en voormalig internationaal scheidsrechter Sven Vermeulen, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:41
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... Motorcrossster Nancy van de Ven

Wat staat er standaard in jouw koelkast? Welke prijs is jou het meest dierbaar? En mogen jouw kinderen later ook gaan crossen? Wij vroegen het aan internationaal motorcrossster Nancy van de Ven, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:08
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... wielrenner Antwan Tolhoek

Wat doe je als je niet op de fiets zit? Welke superkracht zou je willen hebben? Waar kun jij 's nachts voor wakker gemaakt worden? Wij vroegen het aan wielrenner Antwan Tolhoek , in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:47
Geselecteerd Speelt nu af

20 vragen aan: veldrijdsters Lindy en Shirin van Anrooij

Waar hebben ze het over als het niet over fietsen gaat? En wie van de twee heeft de bijzonderste wedstrijdrituelen? Wij vroegen het aan internationale veldrijdsters Lindy en Shirin van Anrooij , in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
04:25
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan: HSV Hoek-middenvelder Jonathan Constansia

VV Terneuzen of HSV Hoek? En speel je weleens vals? Wij vroegen het aan middenvelder bij HSV Hoek 1, Jonathan Constansia, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
04:31
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan: hardloopster Monique Verschuure

Heb je weleens met een kater aan de start gestaan? En tijdens welke wedstrijd zat je het meest stuk? Wij vroegen het aan de nummer twee van Kustmarathon 2018, Monique Verschuure, in de rubriek '25 vragen aan...'

Sport: alles in beeld gebracht

NIEUW
00:55
Geselecteerd Speelt nu af

Opnieuw geweld bij protesten in Myanmar

Ook dinsdag werd er in Myanamar weer geprotesteerd tegen de militaire coup van begin februari. Veiligheidstroepen gebruikten traangas en waterkanonnen om de betogers uiteen te drijven maar schoten ook op ze.

NIEUW
00:36
Geselecteerd Speelt nu af

Spanning stijgt in Myanmar

In Myanmar groeit het verzet tegen de staatsgreep. Het leger probeert de onrust de kop in te drukken. Facebook is op zwart gezet. De opgepakte regeringsleider Aung San Suu Kyi is aangeklaagd voor het verboden bezit van walkie-talkies. Voor de tweede opeenvolgende avond gingen in Yangon, de grootste stad van Myanmar, mensen de straat op voor een luidruchtig protest tegen de staatsgreep. Ze sloegen op pannen en potten en automobilisten toeterden. Op een muur in een drukke straat is met graffiti de leus ‘We willen geen dictatuur’ gespoten. Het protest breidt zich uit naar andere steden. In Mandalay, waar van oudsher veel politieke activisten wonen, hebben zorgmedewerkers verklaard niet voor het militaire regime te willen werken. Voor de medische universiteit demonstreerden 20 mensen. De politie maakte een eind aan het protest, drie demonstranten zijn opgepakt.

NIEUW
00:28
Geselecteerd Speelt nu af

Kaag verrast door schrappen gratis schoolboeken

D66-lijsttrekker Sigrid Kaag was te gast in de zesde uitzending van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. Zij werd verrast door de

NIEUW
02:38
Geselecteerd Speelt nu af

De DAF verdwijnt uit het Nederlandse Leger

Na een lange tijd verdwijnt het merk DAF in rap tempo uit het straatbeeld. Wie ooit in dienst zat, denkt met weemoed aan de trucks terug. Zo ook verzamelaar Paul Valk.

NIEUW
04:31
Geselecteerd Speelt nu af

Verdachten cokesmokkel voor de rechter

Er staan vandaag 9 verdachten voor de rechter voor het invoeren van zo’n 3800 kilo cocaïne via de Rotterdamse haven. Naast drugsbaron Roger P, alias Piet Costa, die ook verdachte is in het proces rond de martelcontainers, is er nóg een opmerkelijke verdachte: oud-profvoetballer Rachid Bouaouzan.

NIEUW
04:09
Geselecteerd Speelt nu af

Kippenboeren krijgen ongelijk in Fipronilzaak

De Staat is niet aansprakelijk voor de schade die pluimveehouders hebben geleden door de fipronilcrisis. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag geoordeeld. In 2017 werden 3,5 miljoen kippen geruimd en miljoenen eieren vernietigd, nadat de giftige stof fipronil werd vastgesteld in eieren.

Thuiskoks

NIEUW
03:33
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Kim van de Velde uit Hulst koe lo kai.

NIEUW
04:45
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Foe yong hai zonder ei, Laura kan het

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Laura van den Boom uit 's Heer Arendskerke foe yong hai. Een eiergerecht dus, maar wel met een twist: Laura maakt het zonder ei. "Kala namak, oftewel zwavelzout, dat is het geheim van dit gerecht."

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Normaal is clafoutis zoet, Ingrid maakt 'm hartig

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Ingrid Pennock uit Middelburg clafoutis. "Normaal is dat zoet, maar ik maak de hartige versie. Ik heb hem al met diverse groenten gemaakt, en vandaag maken ik een spinazie-clafoutis. Dat is het leuke van dit gerecht, je kunt er eindeloos mee variëren."

NIEUW
03:48
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: taart met chocolade en passievrucht van Vicky

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Vicky van Dijk uit Middelburg chocoladetaart met een topping van passievrucht en sinaasappel. "De topping er wel even voorzichtig op gieten, met een lepel, anders vliegen de witte stukjes in het rond!"

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Rob is dol op kabeljauw uit de oven

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Rob de Waijer uit Oostkapelle kabeljauw uit de oven. Met een slimmigheidje. "Haal de kabeljauw zo laat mogelijk uit de vriezer. Dan loopt de citroen er niet van af, die vriest gelijk vast. Dat is een eigen vinding, daar ben ik best trots op."

NIEUW
03:27
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Anne-Marie's pizza's brengen Italië naar Ellemeet

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering bakt Anne-Marie Maartens uit Ellewoutsdijk - samen met haar man Henk - in een oogwenk haar eigen pizza's in haar speciale pizza-oven in de tuin. "Een kind kan de was doen, en je brengt in een oogwenk een beetje warmte van Italië op een koude, grijze winterdag."

Koken & Eten: tips en inspiratie voor elke dag

De populairste video's van vandaag

NIEUW
01:22
Geselecteerd Speelt nu af

Maat is vol voor cafébaas Marco; hij opent dinsdag terras

Dat boetes dreigen, maakt Marco IJben niks uit. De 54-jarige Aardenburger gooit dinsdag sowieso het terras van Het Kleine Café open. Hij wil een duidelijk signaal afgeven. ,,Alles gaat kapot. Ik ben er helemaal klaar mee. Het terras gaat open en blijft open.’’

NIEUW
01:51
Geselecteerd Speelt nu af

Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat

Winkeliers en horecalui in Terneuzen voerden dinsdag actie tegen de gedwongen sluitingen. Zij openen symbolisch de deuren om aandacht te vragen voor hun situatie.

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

Buurtbus rijdt weer in Zeeland

Vanaf maandag rijden alle buurtbussen in Zeeland weer volgens de dienstregeling.

NIEUW
02:00
Geselecteerd Speelt nu af

Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

Kroegbaas Marco was van plan om dinsdag zijn terras open te gooien. Na een waarschuwing besloot hij zijn plan iets aan te passen maar er alsnog een gezellige dag van te maken.

NIEUW
00:31
Geselecteerd Speelt nu af

Spectaculaire beelden: grote zwerm spreeuwen in de lucht

Spectaculaire beelden: grote zwerm spreeuwen in de lucht

NIEUW
05:08
Geselecteerd Speelt nu af

Liane den Haan: "We willen geen land vol windturbines"

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt de PZC met de lijsttrekkers van de deelnemende partijen. Liane den Haan licht de standpunten van haar partij, 50Plus, toe. "Kernenergie is wel een vorm van energie die belangrijk is. Er wordt op dit moment ook geëxperimenteerd met thorium, en dat materiaal lijkt veelbelovend. Dat moeten we serieus een kans geven, want steeds meer mensen zitten ook niet te wachten op een land dat helemaal volgebouwd is met enorme windturbines."

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Sara met Rico Verhoeven in actie voor spierziekte

Sara heeft de zeldzame spierziekte MDC1A. In Maastricht is een groep wetenschappers een veelbelovende onderzoek naar onder meer deze spierziekte gestart, maar alle acties om geld op te halen voor dit onderzoek liggen stil door de coronapandemie. En dus lanceren Rico Verhoeven en de 5-jarige Sara een nieuwe video in de strijd voor een behandeling tegen zeldzame spierziektes. Ze doen dat in de week van Zeldzame ziektendag, een week om meer aandacht voor zeldzame ziektes te vragen.

NIEUW
02:18
Geselecteerd Speelt nu af

Porno-actrice Anouk profiteert van het succes van OnlyFans

Het vooral door sekswerkers omarmde platform OnlyFans zag in een jaar tijd het aantal gebruikers met tientallen miljoenen groeien en blijft terrein winnen op het internet. De Helmondse porno-actrice Anouk Maze is er ook op actief.

NIEUW
01:58
Geselecteerd Speelt nu af

Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen

Het Haagse bedrijf Wolk timmert al een tijdje aan de weg met de heupairbag. Dit kledingstuk blaast zichzelf op zodra iemand dreigt te vallen. De ‘slimme’ heupbroek werd tot nu toe met succes gebruikt in verpleeghuizen. De bedoeling is om de heupairbag nu ook in te zetten voor ouderen die nog zelfstandig thuis wonen.

NIEUW
01:40
Geselecteerd Speelt nu af

Pokémon bestaat 25 jaar en is onverminderd populair

Pokémon bestaat 25 jaar en is populairder dan ooit.

NIEUW
00:35
Geselecteerd Speelt nu af

Bruin-witte Skipper is geboren met zes pootjes

Op het eerste gezicht lijkt pasgeboren Skipper uit Oklahoma City op een schattige puppy. Skipper is ter wereld gebracht met maar liefst zes pootjes. Ondanks dat het goed met haar gaat verwachten de artsen een uitdagende toekomst voor de pup.

NIEUW
03:50
Geselecteerd Speelt nu af

Tom geeft zwemles in omgebouwde container

Buitensporten mag weer voor kinderen en jongeren tot 27 jaar. Maar zwemlessen vallen daardoor net buiten de boot, want dat wordt gezien als een binnensport. Verslaggever Jelle Akerboom staat bij zwemschool SwimmOUT in Heinenoord die daar een oplossing voor heeft bedacht.

NIEUW
03:05
Geselecteerd Speelt nu af

Krajicek wilde gevaccineerd zorgpersoneel als publiek

Toernooidirecteur Richard Krajicek had graag gevaccineerd zorgpersoneel als publiek toegang gegevens tot het ABN Amro World Tennis Toernooi. Waarom strandde dit plan uiteindelijk?

NIEUW
04:54
Geselecteerd Speelt nu af

Toernooidirecteur Krajicek: 'Alles is anders dit jaar'

Maandag start de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament in Ahoy, we spreken met toernooidirecteur Richard Krajicek over de bijzondere coronaeditie.

NIEUW
04:35
Geselecteerd Speelt nu af

Inval en aanhoudingen bij FC Barcelona

De Spaanse politie heeft vandaag een inval gedaan bij de kantoren van FC Barcelona, de club van trainer Ronald Koeman. Ook zouden verschillende kopstukken van de voetbalclub thuis zijn opgepakt.

NIEUW
00:47
Geselecteerd Speelt nu af

McIlroy en Scheffler dragen rood als eerbetoon aan Woods

Veel spelers droegen bij golftoernooien afgelopen weekend een rood shirt en zwarte broek om Tiger Woods te eren. Woods droeg ook altijd die kleurencombinatie op de slotdag van een toernooi. Hij kreeg vorige week een zwaar auto-ongeluk in de omgeving van Los Angeles.

NIEUW
03:51
Geselecteerd Speelt nu af

MVDP na solo: 'Het kan niet altijd de goede kant uit vallen'

Theo Bos praat met Mathieu van der Poel na afloop van zijn wonderlijke ontsnapping in Kuurne-Brussel-Kuurne

NIEUW
01:43
Geselecteerd Speelt nu af

Super G overschaduwd door twee afschuwelijke crashes

De Super G voor vrouwen in het Italiaanse Val di Fassa moest zondag tot twee keer toe onderbroken worden na een afschuwelijke crash. In de video is te zien hoe eerst de Noorweegse Kajsa Vickhoff Lie en vervolgens de Oostenrijkse Rosina Schneeberger ten val raken tijdens de race. Beiden zijn per luchtambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Waarschuwing: de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Cupkoorts in Venlo: 'Kijk er al weken naar uit'

In de aanloop naar de halve finale van de KNVB Beker tussen VVV-Venlo en Vitesse peilen we de stemming in Venlo.

NIEUW
02:59
Geselecteerd Speelt nu af

Schöne looft Gravenberch: 'Gaat erg snel met hem'

Heerenveen neemt het woensdagavond in de halve finale van de Toto KNVB-beker op tegen Ajax. Bij de Friezen spelen de twee oud-Ajacieden Siem de Jong en Lasse Schöne. Zij blikken vooruit op de strijd met hun oude werkgever.

NIEUW
06:48
Geselecteerd Speelt nu af

Panenka: 'Statement van PSV over Ihattaren was dubieus'

In deze aflevering van Panenka bespreken Hidde van Warmerdam en Sjoerd Mossou weer het voetbal van de afgelopen periode.

NIEUW
02:56
Geselecteerd Speelt nu af

Roger Schmidt: 'Ihattaren moet veranderen'

PSV nam het afgelopen zondag op tegen Ajax zonder Ihattaren. Hij is tot en met woensdag uit de selectie gezet. Roger Schmidt vertelt waarom.

NIEUW
04:11
Geselecteerd Speelt nu af

Melchiot steunt Seedorf: 'We hebben lang genoeg gewacht'

Clarence Seedorf kaartte van de week het gebrek aan donkergekleurde mensen in de hoogste posities in het voetbal aan. Oud-Oranjeverdediger Mario Melchiot merkt ook een gebrek aan kansen voor zijn collega's.

NIEUW
65:44
Geselecteerd Speelt nu af

Rondo (28-02-21)

Bekijk hier de volledige aflevering van voetbaltalkshow Rondo (28-01-2021).

Formule 1

NIEUW
01:36