Schaatsen

Direct kijken

Alle afleveringen

1:00

Kjeld Nuis schaatst nieuw snelheidsrecord met 103 km/u

Het is Kjeld Nuis gelukt een nieuw snelheidsrecord op schaatsen op ijs te vestigen. Na de mislukte pogingen van gisteren haalde Nuis een snelheid van 103 kilometer per uur.

3:34

Schouten na topseizoen: 'Nu lekker in de zon liggen'

Irene Schouten na afloop van het wereldbeker weekend in Thialf.

4:30

Einde schaatsseizoen: 'Dit was het jaar van Schouten'

Verslaggevers Pim Bijl en Lisette van der Geest blikken terug op het afgelopen schaatsseizoen en ook kijken ze al even vooruit naar het komende jaar.

2:47

Indrukwekkend afscheid Wüst en Kramer: 'Het was fantastisch'

Sven Kramer en Ireen Wüst na hun afscheid in Thialf.

2:09

Wüst overdonderd door afscheid: 'Staande ovatie voor start'

Ireen Wüst na haar allerlaatste rondjes op het ijs van Thialf.

1:05

Zo beleeft Natasja Roest de zilveren race van broer Patrick

Uploaded by MyChannels

1:39

Familie ziet Irene Schouten weer goud pakken

Irene Schouten heeft de smaak helemaal te pakken in Peking. Schreef ze zaterdag de 3000 meter op haar naam, donderdag kon de directe concurrentie van de Noord-Hollandse slechts figureren en pakte Schouten weer goud. En dat bleek ook bij het thuisfront niet onopgemerkt.

2:18

Ter Mors in tranen bij Op1: 'Laatste wat hij meemaakte'

Jorien ter Mors stopt per direct met schaatsen. Bij Op 1, blikte de Olympisch kampioene samen met Erik Dijkstra en Nadia Moussaid terug op hoogte- en dieptepunten uit haar imposante carrière. Hierbij hield Ter Mors, die tijdens haar schaatsloopbaan met veel tegenslagen in haar privéleven te maken kreeg, het niet droog.

1:03

Reinier Paping, winnaar legendarische ‘Hel van 1963'

Reinier Paping, de winnaar van de meest heroïsche wedstrijd uit de nationale sportgeschiedenis (de Elfstedentocht van 1963) is overleden. Dat heeft zijn familie maandag aan de NOS laten weten. Paping is 90 jaar geworden.

2:03

Zo kwalificeren schaatsers zich voor de Olympische Spelen

Voor schaatsers is het zich plaatsen voor de Olympische Spelen lastiger dan het lijkt. In deze video leggen we je uit hoe het kwalificeren werkt.

2:17

Databureau voorspelt historische Winterspelen voor Nederland

Volgens databureau Gracenote kan Nederland over 100 dagen een historisch aantal medailles gaan pakken op de Winterspelen in Peking. Verslaggever Rik Spekenbrink legt uit welke Nederlanders voor die successen kunnen gaan zorgen.

0:08

Impressie Olympisch Stadion

Verschillende Nederlandse sporters die straks hopen te schitteren op de Olympische Spelen nemen deze weken een kijkje op de sportcomplexen. Door de strenge coronamaatregelen in China is het voor de shorttrackers even wennen.

Meer video's

Gerelateerde series