Korte Reportage

Korte reportages over het buitenlandse nieuws.

Direct kijken

Alle afleveringen

Een totaal overzicht waar je u tegen zegt
1:51

Vanaf volgende week vaccinatieplicht in Moskou

Het aantal coronabesmettingen in Rusland loopt zo hard op dat een derde golf dreigt. Een aantal restaurants in Moskou laten daarom alleen nog klanten toe die kunnen aantonen dat ze gevaccineerd zijn. Ze lopen daarmee vooruit op de vaccinatieplicht die de burgemeester van de Russische hoofdstad vanaf volgende week invoert. Zestig procent van iedereen die in het onderwijs, transport en de dienstverlening werkt, moet zich voor 15 augustus verplicht laten inenten.

1:26

Olifant breekt door keukenmuur op zoek naar eten

In het Thaise Hua Hin bleek een keukenmuur geen belemmering voor een olifant in zijn zoektocht naar zoutrijk voedsel.

1:53

Veel protesten bij bijeenkomst wereldleiders G7 in Engeland

In het Britse Carbis Bay in Cornwall zijn vrijdag de leiders van zeven grote economieën en de EU bijeengekomen voor de 47e G7-top. Een bijeenkomst met zo veel belangen gaat gepaard met meerdere protesten over uiteenlopende onderwerpen.

0:58

Gigantische dinosaurus in Australië blijkt nieuwe soort

Een gigantische dinosaurus waarvan vijftien jaar geleden resten zijn gevonden in Australië blijkt een nieuwe soort en een van de grootste dino’s die ooit op aarde heeft geleefd, zeggen paleontologen.

3:59

Viroloog Marc Van Ranst: ‘Die idioot is het enige probleem’

De Belgische topviroloog Marc Van Ranst, die al weken ondergedoken zit vanwege de voortvluchtige militair Jurgen Conings, heeft voor het eerst zijn onderduikadres verlaten om op een geheime locatie te kunnen vertellen over zijn leven in een safehouse, de bedreigingen tegen hem en de controverse rond zijn persoon.

1:07

Familie van 14-jarige verdachte moet onderduiken

De familie van de jongste verdachte (14) van de groepsverkrachting in Gent moet onderduiken wegens doodsbedreigingen. Dat meldt de advocaat van de tiener aan VTM Nieuws. Hij roept op tot redelijkheid en vraagt om het gerecht zijn werk te laten doen. ,,Hun adres en naam staan op internet. Er moet maar een gek rondlopen die iets doms wil doen”, zegt advocaat Marc Schollier.

Meer video's

Gerelateerde series