Zeeuws nieuws

Video's uit Zeeland. Nieuws, sport, reportages, 112 etc.
1:55

We gaan op vakantie, maar waarheen?

De vakantie begint, en we willen erop uit. Maar waarheen?

1:28

Vakantiedrukte bij teststraat in Goes

De vakantie begint, en we willen er uit. Lekker naar Zuid-Frankrijk, bijvoorbeeld. Maar ja, veel vakantiebestemmingen hanteren wel corona-regels. Wat te doen als jouw camping in Zuid-Frankrijk een negatieve test wil zien die niet ouder is dan 24 uur? Wij peilen de stemming in de teststraat. Video: Jan Bos.

1:30

Lekker en van Zeeuwse bodem: snacks van veldbonen

Veldbonen zijn prima te gebruiken als eiwitleverancier. Meatless in Goes maakt er onder meer een hamburger van. We vragen naar de voordelen van de veldboon en zoeken we antwoord op de vraag: hoe smaakt een veldboonburger? Video Jan Bos.

1:55

Baardmannen rennen Nederland rond voor goed doel

Mannen met baarden van Beards4Life rennen deze week door Nederland voor de Hersenstichting.

1:16

Kinderen van Julianaschool verhuizen alvast hun stoeltjes

Het was donderdagochtend even filerijden in het centrum Krabbendijke. Pas na de zomervakantie krijgen de bijna driehonderd leerlingen van de Julianaschool les in het nieuwe tijdelijke onderkomen aan de Vlierbessestraat, maar vandaag mochten ze alvast hun stoeltje verhuizen.

1:41

Moet België zich weer aansluiten bij Nederland?

De burgemeester van Antwerpen -Bart de Wever- bepleitte dinsdag dat Nederland en België zich weer moeten verenigen. Wij vroegen de bewoners van Hulst, het meest Belgische dorp van Nederland, om hun mening.

0:41

Auto over de kop in Vlissingen: politie vindt lachgasflessen

Een auto is afgelopen nacht over de kop geslagen in Vlissingen en tegen een flat tot stilstand gekomen. Video HVZeeland

1:38

Bloemen plukken ter bevordering van de biodiversiteit

In de gemeente Schouwen-Duivenland is woensdag de plukbon te koop. Om de biodiversiteit te stimuleren zaaiden boeren, in samenwerking met de gemeente, hun akkerranden vol. Met een bon op zak mag je nu plakken wat je wilt. Video Sandra Schimmelpennink

1:09

Dierenasiels zitten vol met 'coronakatten'

De gevolgen van de coronapandemie zijn voelbaar bij de dierenasiels. Bij De Bevelanden in Goes zitten meer katten dan ze gewend zijn. Video Jan Bos

2:28

Hoe liggen de Zeeuwse fietspaden er bij?

Zeeland is een fietsprovincie bij uitstek. Maar zijn de Zeeuwse fietsroutes ook allemaal in orde of zijn er nog verbeterpunten? Dat willen de ANWB en het Regionaal Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland graag weten. Video Cris Sohier.

3:32

Arjanne viel 100 kilo af (en helpt anderen hetzelfde doen)

Arjanne Hameeteman worstelde haar halve leven lang met overgewicht. Uiteindelijk viel ze, op eigen kracht, ruim honderd kilo af. Nu helpt ze andere mensen met hetzelfde probleem. Video Cris Sohier.

1:44

Tien jaar cel voor Tanja D. na misbruik dochters

De 44-jarige Tanja D. uit Terneuzen is veroordeeld voor tien jaar cel. Deze straf kreeg ze nadat ze haar dochters jarenlang seksueel heeft laten misbruiken door haar toenmalige vriend, Pascal P.

Meer video's