Hoogtepunten uit De Ochtend Show to go

NIEUW
03:53
Geselecteerd Speelt nu af

Nieuwe Formule 1-wagens voor het eerst in actie op testdagen

Formule-1 fans kunnen na een lange winterstop hun hart weer ophalen. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona staat met de eerste testdagen het nieuwe Formule-1 seizoen weer op het punt om te beginnen.

NIEUW
02:37
Geselecteerd Speelt nu af

Ajax verliest met 2-0 van 'knokploeg' Getafe

Ajax heeft de eerste wedstrijd in Spanje tegen Getafe met 2-0 verloren. De Amsterdammers lieten zich compleet ontregelen. Volgende week wacht een loodzware klus om alsnog de achtste finales van de Europa League te bereiken.

NIEUW
06:57
Geselecteerd Speelt nu af

Ab Zagt exclusief op filmset van de nieuwe James Bond

Filmrecensent Ab Zagt van onze krant was de enige Nederlandse journalist die één van de laatste opnamen mocht bijwonen van de nieuwe James Bond-film ‘No Time To Die’. Dit waren tevens ook de laatste draaidagen van Daniel Craig als 007. Ab Zagt is bij ons in de studio om te vertellen wat hij daar heeft gezien.

NIEUW
06:36
Geselecteerd Speelt nu af

75ste editie van de huishoudbeurs gaat dit weekend van start

Zaterdag gaat voor de 75ste keer de Huishoudbeurs van start. Met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers is het de best bezochte en oudste consumentenbeurs van Nederland. Directeur Nicole Babay is bij ons in de studio om hierover te praten en we bellen ook met voormalig beursmanager Clementine van Meer.

NIEUW
03:27
Geselecteerd Speelt nu af

Wat zijn de beste en slechtste treinstations van Nederland?

De ervaring van reizigers op treinstations kan flink van elkaar verschillen. Dat blijkt uit de tevredenheidscijfers die de NS vandaag publiceert.

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Elektriciteitsnet niet klaar voor de toekomst

Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is niet klaar voor de energiebehoefte van de toekomst. Netbeheerders zeggen dat er de komende jaren miljarden geïnvesteerd moeten worden. We praten hierover met Marc van der Linden, CEO van Stedin.

De Volledige Ochtend Show afl.

NIEUW
15:23
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 21 februari (show 2)

Ajax heeft de eerste wedstrijd in Spanje tegen Getafe met 2-0 verloren. De Amsterdammers lieten zich compleet ontregelen. Volgende week wacht een loodzware klus om alsnog de achtste finales van de Europa League te bereiken. We praten met Daniel Dwarswaard, verslaggever AD Sportwereld. Formule-1 fans kunnen na een lange winterstop hun hart weer ophalen. Op het Circuit de Catalunya in Barcelona staat met de eerste testdagen het nieuwe Formule-1 seizoen weer op het punt om te beginnen. Verslaggever Formule-1 Arjan Schouten geeft ons de laatste updates. Filmrecensent Ab Zagt van onze krant was de enige Nederlandse journalist die één van de laatste opnamen mocht bijwonen van de nieuwe James Bond-film ‘No Time To Die’. Dit waren tevens ook de laatste draaidagen van Daniel Craig als 007. Ab Zagt is bij ons in de studio om te vertellen wat hij daar heeft gezien.

NIEUW
14:24
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: vrijdag 21 februari (show 1)

De ervaring van reizigers op treinstations verschilt flink van elkaar. Dat blijkt uit de tevredenheidscijfers die de NS vandaag publiceert. We spreken economieverslaggever David Bremmer hierover. Zaterdag gaat voor de 75ste keer de Huishoudbeurs van start. Met jaarlijks zo’n 200.000 bezoekers is het de best bezochte en oudste consumentenbeurs van Nederland. Directeur Nicole Babay is bij ons in de studio om hierover te praten en we bellen ook met voormalig beursmanager Clementine van Meer. Het Nederlandse elektriciteitsnetwerk is niet klaar voor de energiebehoefte van de toekomst. Netbeheerders zeggen dat er de komende jaren miljarden geïnvesteerd moeten worden. We praten hierover met Marc van der Linden, CEO van Stedin.

NIEUW
18:35
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 20 februari (show 2)

Ajax neemt het vanavond in de Europa League op tegen Getafe, de verrassende nummer 3 van de Primera Division. We bellen hierover met Daniel Dwarswaard, verslaggever AD Sportwereld. Speciaal voor de Paasdagen keert Jesus Christ Superstar, één van de musical-parels van Andrew Lloyd Webber, terug in Nederland als theaterconcert. René van Kooten en Charly Luske, oftewel Jezus en Judas, zijn bij ons in de studio om er over te vertellen. Wageningen maakt zich op voor de viering van 75 jaar bevrijding. De stad heeft een belangrijke rol gespeeld bij de bevrijding van Nederland. Verslaggever Jelle Akerboom praat hierover met Geert van Rumund, burgemeester van Wageningen.

NIEUW
18:57
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: donderdag 20 februari (show 1)

Tankstations en supermarkten moeten de verkoop van sigaretten substantieel afbouwen. CDA en ChristenUnie komen vandaag met dit verregaande voorstel. Hun stok achter de deur: als de winkels niet luisteren, dan krijgen ze een wettelijke verplichting voor de kiezen. We spreken Anne Kuik, Tweede Kamerlid CDA, hierover. Vandaag staat de van ontucht verdachte Rotterdammer Jerry M. voor de rechter. De atletiektrainer, die bij verschillende clubs heeft gewerkt, zou vier meisjes tussen de 11 en 18 jaar hebben misbruikt. We praten met verslaggever Folkert van der Krol. Na het boerenprotest staat ook vandaag Den Haag weer in het teken van de stikstofcrisis. De kamer gaat straks over het hoofdpijndossier in debat, terwijl in hetzelfde gebouw het Mesdag Zuivelfonds, een boerenbelangenorganisatie, zijn eigen stikstofberekening presenteert. En deze pakt voor de boeren een stuk beter uit dan de officiële berekeningen van het RIVM. We praten hierover met politiek verslaggever Hans van Soest. Staatssecretaris Barbara Visser heeft een lastig debat op het programma staan. Ze ligt onder vuur vanwege de afgeblazen verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen. Vanuit Zeeland vertrekken, op initiatief van het provinciebestuur, 4 bussen met ‘boze’ Zeeuwen richting Den Haag. Verslaggever Ernst Jan Rozendaal van het PZC is bij ons in de studio om over de situatie te praten. We bellen ook met politiek verslaggever Hans van Soest en Louis Filius, die zijn naturistencamping moest verhuizen in verband met de komst van de kazerne.

NIEUW
21:33
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 19 februari (show 2)

Vanuit het hele land zijn boeren op weg naar Den Haag om er te demonstreren tegen het stikstofbeleid. Farmers Defence Force verwacht dat er duizenden tractoren naar de Koekamp komen. Verslaggever Maaike Kraaijeveld van AD Haagsche Courant doet verslag. In de zwaar beveiligde rechtszaal op Schiphol vinden vandaag en morgen de inleidende zittingen plaats in het liquidatieproces rond motorclub Caloh Wagoh. Yelle Tieleman, misdaadverslaggever, staat bij de rechtbank om erover te vertellen. Steeds meer moslims willen zich in Nederland laten begraven. Het aantal begraafplaatsen met een islamitisch gedeelte is de laatste tien jaar verdrievoudigd. De stichting ‘Bijzondere Islamitische Begraafplaatsen’ is nu druk bezig met het inzamelen van geld om in het Drentse Zuidlaren de grootste moslimbegraafplaats van West-Europa te kunnen realiseren. We bellen met initiatiefnemer Hamed Amrino. Tv-columnist Angela de Jong is vandaag weer bij ons om de laatste ins en outs uit de televisiewereld door te nemen. Gisteravond zat Imanuelle Grives bij Jinek om voor de eerste keer na haar veroordeling voor drugshandel haar verhaal te doen op tv. We praten hierover met Angela en verslaggever Victor Schildkamp. We bellen ook met boerin Steffi over het nieuwe seizoen van Boer Zoekt Vrouw.

NIEUW
20:43
Geselecteerd Speelt nu af

De Ochtend Show to go: woensdag 19 februari (show 1)

Boeren gaan vandaag opnieuw demonstreren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Actiegroep Farmers Defence Force verwacht dat er duizenden tractors naar de Koekamp in Den Haag komen. Gisteravond zijn de eerste actievoerders daar al aangekomen. Verslaggever Maaike Kraaijeveld van AD Haagsche Courant doet verslag en verslaggever Lukas van der Storm en boerin Toos van Soest zijn bij ons in de studio om over de protesten te praten. We bellen ook met Wendy de Klerk, woordvoerder van de Rijkswaterstaat, en Jan Bronninkreef, beter bekend als boer Jan uit Expeditie Robinson.