HASHTAG

Kunst

1:46

Do (17) bouwt Roosendaal na in Minecraft: 'Het is nooit af'

Regelmatig struint de 17-jarige Do van den Broek door Roosendaal. Niet om te shoppen of een terrasje te pakken, maar om de pleinen en gebouwen zo goed mogelijk in zich op te nemen. Die bouwt ze vervolgens tot in perfectie na in de game Minecraft. “Aan het station ben ik drie keer opnieuw begonnen.”

34:46

Kerst komt altijd... met Scrooge

Nu theatervoorstellingen niet mogelijk zijn, plaatst het Wilminktheater video's van voorstellingen. Enkele laten wij ook zien. Zoals deze documentaire over Charles Dickens. Daarin word je meegenomen door verteller Porgy Franssen naar het verhaal over Scrooge. Waarom is Scrooge zo’n bekend Dickens-verhaal dat elke kerst weer terugkomt? Met exclusieve scenes uit de nieuwe magische kerstmusical. BEELD Wilminktheater Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede © Gerard Cornelisse

1:20

Anne vraagt 140 miljoen euro voor namaak Vaandeldrager

Een besparing van 10 miljoen euro op de echt Vaandeldrager van Rembrandt, maar gaat iemand hem kopen?

2:26

Wat weet de gemiddelde Nederlander van het boerenleven?

Wat weet de gemiddelde Nederlander eigenlijk van het boerenleven? Bar weinig, concluderen de kunstenaars Tilly Hazenberg en Tjitske van Leeuwen. BEELD Tjitske van Leeuwen

1:56

Grote namen in Noordbrabants Museum

Bij een tentoonstelling in het Noordbrabants Museum zijn werken te zien van grote namen zoals Dalí, Picasso en Mondriaan. Zondag opent deze voor bezoekers.

1:12

Deze Bredase tuin staat helemaal in het teken van kerst

Marie-José en Ronald toveren hun voortuin ieder jaar weer om tot een kerstlichtshow. Ook dit jaar is deze lichtshow weer te bewonderen.

Meer video's