Documentaires

NIEUW
05:21
Geselecteerd Speelt nu af

Meisje kent alle Engelse grammatica ’Ik heb een oortje in!’

Elke week testen we de kennis van Nederland. Wat weten de voorbijgangers van de Engelse taal?

NIEUW
02:21
Geselecteerd Speelt nu af

'Er moet een bom op de overheid'

Voxpop is een wekelijkse knipoog naar het nieuws. Samen met de man op de straat bespreekt Roel maatschappelijk thema's op een verrassende, frisse en spraakmakende manier.

NIEUW
05:09
Geselecteerd Speelt nu af

Roel Maaldrink weer de straat op voor Voxpop

Morgen start een nieuw seizoen van Voxpop. Met een knipoog naar het nieuws gaat presentator Roel Maalderink weer de straat op om mensen te vragen naar hun mening.

NIEUW
02:29
Geselecteerd Speelt nu af

Voxpop is terug: Mensen haten straatinterviews

Vanaf woensdag 23 september maakt Roel Maalderink weer wekelijks video's met een knipoog naar het nieuws. Maar wat vinden mensen eigenlijk van die straatinterviews?

NIEUW
14:50
Geselecteerd Speelt nu af

Kun je jouw stress-systeem resetten?

Wie heeft er geen last van stress? Geen zorgen, een beetje stress is best gezond. Ons lichaam zit namelijk prachtig in elkaar. We hebben een bijzonder robuust stress-systeem dat wel een stootje kan hebben. Van een flinke adrenaline-rush herstel je dan ook tamelijk snel. Maar het wordt een ander verhaal als je last krijgt van langdurige stress. In plaats van dat je lichaam herstelt kan het blijven sudderen in de stresstoestand. Psychiater Christiaan Vinkers (Amsterdam UMC) ziet dit steeds vaker en wil dan ook graag het stress-systeem resetten.

NIEUW
05:04
Geselecteerd Speelt nu af

Wat is de afkorting van de Waddeneilanden? ''TESLA?''

Elke week testen we de kennis van Nederland. Wat weten de voorbijgangers nog van het vak Aardrijkskunde op de middelbare school?

NIEUW
12:12
Geselecteerd Speelt nu af

Zijn mensen van nature monogaam?

De één hoopt zijn hele leven lang samen te zijn met dezelfde partner, de ander heeft aan één geliefde nooit genoeg en vindt monogamie maar een onnatuurlijk iets. Zijn we geprogrammeerd om monogaam te zijn? Volgens sociaal psycholoog Johan Karremans is dat moeilijk te zeggen, maar hebben we van nature wel een aantal strategieën om ons te wapenen tegen overspel

Aanbevolen documentaires series