Zeeuws nieuws

NIEUW
01:31
Geselecteerd Speelt nu af

3D-cadeaus van Marjolein populair: 'Had dit niet verwacht'

Marjolein Cock printte een kerstbal van de familiehond met de 3D-printer van haar man. Ze deelde het resultaat op social media en heeft het nu zo druk dat ze twee extra printers heeft aangeschaft.

NIEUW
01:13
Geselecteerd Speelt nu af

Duikvrienden vinden kustmijnen in Veerse Meer

Duikers Barend de Lange en Marco Collignon hebben drie kustmijnen aangetroffen in het Veerse Meer.

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

Esmee in actie voor kika na overlijden vader

Esmee (9) uit Kloosterzande mist haar vader uit Canada ontzettend. Hij kreeg een zeldzame soort kanker en overleed twee dagen voordat Esmee naar hem toe zou vliegen. Ter nagedachtenis aan hem, en om anderen te helpen, houdt ze een inzamelingsactie voor Kika.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Zeg maar dag tegen je coronakapsel!

Na maanden wachten zijn eindelijk de kappers weer open.

NIEUW
01:12
Geselecteerd Speelt nu af

Tatoeëren mag weer: oma Babs (85) heeft er nu één

Nu tatoeëren weer mag zet Jolijn meteen de eerste bij haar oma (85).

NIEUW
08:00
Geselecteerd Speelt nu af

Thierry Baudet: 'Naïef Nederland wordt gepiepeld door de EU'

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt de PZC met de lijsttrekkers van de deelnemende partijen. Vandaag is het woord aan Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, die af wil van windparken voor de kust ('massagraven voor vogels') en geen noodzaak ziet in het terugdringen van CO2-uitstoot ('CO2 is geen vervuiler, het is een voedingsstof'). Ook van de Europese Unie is Baudet geen fan. "De Europese Unie wordt geregeerd door landen die keihard opkomen voor hun eigen belang, en wij naïeve Nederlanders worden keer op keer gepiepeld."

Deze series moet je gezien hebben

Gehuchten en buurtschappen

NIEUW
03:22
Geselecteerd Speelt nu af

Wandelaars staan gewoon mijn huis en tuin te fotograferen

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 32: Klein-Valkenisse, zes woningen met schuren langs de Vroonweg, een doodlopend klinkerweggetje aan de voet van de duinen bij Biggekerke.

NIEUW
04:16
Geselecteerd Speelt nu af

Het buurtgevoel van vroeger is weg in Beldert

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 31: Beldert op Schouwen-Duiveland, een handvol huizen met een zagerij, als je ver kunt gooien op een steenworp afstand van Dreischor.

NIEUW
04:16
Geselecteerd Speelt nu af

Graszode: een oase in de Oude Kraaijertpolder

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 30: Graszode - Hosvazze op z’n Zeeuws - in een wit bestoven Oude Kraaijertpolder tussen Lewedorp en Heinkenszand.

NIEUW
03:29
Geselecteerd Speelt nu af

Geen betere plek dan Drie Hoefijzers. Als je van rust houdt.

De PZC verkent de gehuchten van Zeeland. Deze week: Drie Hoefijzers in Zeeuws-Vlaanderen, ingeklemd tussen Koewacht en Heikant. "Een varkenshouder, een boer, een hovenier, een transportbedrijf", het zit er allemaal volgens George Aper. "En dat op twaalf huizen."

NIEUW
04:29
Geselecteerd Speelt nu af

Schoondorp: Misschien het kleinste gehucht van Zeeland

Dit is een serie over buurtschappen en gehuchten in Zeeland. Leven tussen lucht en klei. Vandaag aflevering 28: Schoondorp net ten zuiden van Poortvliet op Tholen, waar de sneeuwschuiver zeker verstek laat gaan.

NIEUW
03:28
Geselecteerd Speelt nu af

Hogeweg: van Duits bastion tot internationaal gezelschap

De PZC verkent de gehuchten van Zeeland. Deze week: Hogeweg. Aan het randje van Hoofdplaat, vanaf de dijk kijk je zo op Vlissingen. Ooit een Duitse vakantie-enclave: "Het waren hier allemaal vakantiewoningen, en van de elf waren er zeven van Duitsers. Nu niet meer. Godzijdank", aldus Barbara Beyer, de 'dorpsoudste', en zelf overduidelijk hoorbaar ook Duits. "Dan ben ik tenminste niet meer zo alleen."

25 vragen aan ...

NIEUW
05:37
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... professioneel tenniscoach Sven Vermeulen

Wat was je grootste blunder als tennisscheidsrechter? Wat zou je elke dag kunnen eten? En welke tennisser heeft jouw werkdag weleens vergald? Wij vroegen het aan internationaal tenniscoach en voormalig internationaal scheidsrechter Sven Vermeulen, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:41
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... Motorcrossster Nancy van de Ven

Wat staat er standaard in jouw koelkast? Welke prijs is jou het meest dierbaar? En mogen jouw kinderen later ook gaan crossen? Wij vroegen het aan internationaal motorcrossster Nancy van de Ven, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:08
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan... wielrenner Antwan Tolhoek

Wat doe je als je niet op de fiets zit? Welke superkracht zou je willen hebben? Waar kun jij 's nachts voor wakker gemaakt worden? Wij vroegen het aan wielrenner Antwan Tolhoek , in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
05:47
Geselecteerd Speelt nu af

20 vragen aan: veldrijdsters Lindy en Shirin van Anrooij

Waar hebben ze het over als het niet over fietsen gaat? En wie van de twee heeft de bijzonderste wedstrijdrituelen? Wij vroegen het aan internationale veldrijdsters Lindy en Shirin van Anrooij , in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
04:25
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan: HSV Hoek-middenvelder Jonathan Constansia

VV Terneuzen of HSV Hoek? En speel je weleens vals? Wij vroegen het aan middenvelder bij HSV Hoek 1, Jonathan Constansia, in de rubriek '25 vragen aan...'

NIEUW
04:31
Geselecteerd Speelt nu af

25 vragen aan: hardloopster Monique Verschuure

Heb je weleens met een kater aan de start gestaan? En tijdens welke wedstrijd zat je het meest stuk? Wij vroegen het aan de nummer twee van Kustmarathon 2018, Monique Verschuure, in de rubriek '25 vragen aan...'

Sport: alles in beeld gebracht

NIEUW
02:17
Geselecteerd Speelt nu af

Jeangu naar Songfestival met 'opgewekt' nummer

Soulzanger Jeangu Macrooy (27) vertegenwoordigt Nederland dit jaar op het Eurovisie Songfestival met het nummer Birth of a new age. Hij presenteerde het lied vanavond live op sociale media. Verslaggever Alexander van Eenennaam geeft zijn kijk op het lied.

NIEUW
02:58
Geselecteerd Speelt nu af

Met dit nummer doet Jeangu Macrooy mee aan het songfestival

Bekijk hier het nieuwe songfestivalnummer van Jeangu Macrooy: Birth of a new age.

NIEUW
01:37
Geselecteerd Speelt nu af

Dit was Nederland vandaag: donderdag 4 maart

Kijk hier naar een overzicht van gebeurtenissen in Nederland op donderdag 4 maart.

NIEUW
09:22
Geselecteerd Speelt nu af

Hoekstra: 'Ik snap de zorgen van de boeren'

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra was te gast in de achtste aflevering van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. Hij spreekt over zijn standpunt over het stikstofprobleem.

NIEUW
00:55
Geselecteerd Speelt nu af

Hoekstra: Eerdmans weer welkom bij CDA

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra was te gast in de achtste aflevering van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. Hij vertelt dat Joost Eerdmans (JA21) altijd weer welkom is bij de partij waar hij begonnen is, namelijk het CDA.

NIEUW
03:05
Geselecteerd Speelt nu af

'Vrijheid moet niet alleen afhankelijk zijn van vaccinatie'

CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra was te gast in de achtste aflevering van de verkiezingsserie De Lijsttrekkers op deze nieuwssite. Hij spreekt over zijn standpunt over een coronapaspoort.

Thuiskoks

NIEUW
03:33
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Kim maakt maakt koe lo kai

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Kim van de Velde uit Hulst koe lo kai.

NIEUW
04:45
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Foe yong hai zonder ei, Laura kan het

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Laura van den Boom uit 's Heer Arendskerke foe yong hai. Een eiergerecht dus, maar wel met een twist: Laura maakt het zonder ei. "Kala namak, oftewel zwavelzout, dat is het geheim van dit gerecht."

NIEUW
03:03
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Normaal is clafoutis zoet, Ingrid maakt 'm hartig

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Ingrid Pennock uit Middelburg clafoutis. "Normaal is dat zoet, maar ik maak de hartige versie. Ik heb hem al met diverse groenten gemaakt, en vandaag maken ik een spinazie-clafoutis. Dat is het leuke van dit gerecht, je kunt er eindeloos mee variëren."

NIEUW
03:48
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: taart met chocolade en passievrucht van Vicky

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Vicky van Dijk uit Middelburg chocoladetaart met een topping van passievrucht en sinaasappel. "De topping er wel even voorzichtig op gieten, met een lepel, anders vliegen de witte stukjes in het rond!"

NIEUW
02:45
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Rob is dol op kabeljauw uit de oven

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering maakt Rob de Waijer uit Oostkapelle kabeljauw uit de oven. Met een slimmigheidje. "Haal de kabeljauw zo laat mogelijk uit de vriezer. Dan loopt de citroen er niet van af, die vriest gelijk vast. Dat is een eigen vinding, daar ben ik best trots op."

NIEUW
03:27
Geselecteerd Speelt nu af

Thuiskoks: Anne-Marie's pizza's brengen Italië naar Ellemeet

Nu de restaurants al een tijdje dicht zijn, hebben thuis de hobbykoks alle gelegenheid om hun kunsten te etaleren. En wij kijken mee. In deze aflevering bakt Anne-Marie Maartens uit Ellewoutsdijk - samen met haar man Henk - in een oogwenk haar eigen pizza's in haar speciale pizza-oven in de tuin. "Een kind kan de was doen, en je brengt in een oogwenk een beetje warmte van Italië op een koude, grijze winterdag."

Koken & Eten: tips en inspiratie voor elke dag

De populairste video's van vandaag

NIEUW
08:00
Geselecteerd Speelt nu af

Thierry Baudet: 'Naïef Nederland wordt gepiepeld door de EU'

In de aanloop naar de verkiezingen spreekt de PZC met de lijsttrekkers van de deelnemende partijen. Vandaag is het woord aan Thierry Baudet, de leider van Forum voor Democratie, die af wil van windparken voor de kust ('massagraven voor vogels') en geen noodzaak ziet in het terugdringen van CO2-uitstoot ('CO2 is geen vervuiler, het is een voedingsstof'). Ook van de Europese Unie is Baudet geen fan. "De Europese Unie wordt geregeerd door landen die keihard opkomen voor hun eigen belang, en wij naïeve Nederlanders worden keer op keer gepiepeld."

NIEUW
01:13
Geselecteerd Speelt nu af

Duikvrienden vinden kustmijnen in Veerse Meer

Duikers Barend de Lange en Marco Collignon hebben drie kustmijnen aangetroffen in het Veerse Meer.

NIEUW
01:35
Geselecteerd Speelt nu af

Esmee in actie voor kika na overlijden vader

Esmee (9) uit Kloosterzande mist haar vader uit Canada ontzettend. Hij kreeg een zeldzame soort kanker en overleed twee dagen voordat Esmee naar hem toe zou vliegen. Ter nagedachtenis aan hem, en om anderen te helpen, houdt ze een inzamelingsactie voor Kika.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Zeg maar dag tegen je coronakapsel!

Na maanden wachten zijn eindelijk de kappers weer open.

NIEUW
02:15
Geselecteerd Speelt nu af

Sekswerkers: 'Behandel ons als de andere contactberoepen'

Met een heuse peepshow demonstreerden sekswerkers dinsdag in Den Haag. Ze eisen dat ze net als andere contactberoepen zoals kappers, masseurs en rijscholen vanaf woensdag weer aan het werk mogen.

NIEUW
01:12
Geselecteerd Speelt nu af

Tatoeëren mag weer: oma Babs (85) heeft er nu één

Nu tatoeëren weer mag zet Jolijn meteen de eerste bij haar oma (85).

NIEUW
02:17
Geselecteerd Speelt nu af

Voor het eerst in acht jaar weer gorillababy in de Apenheul

Voor het eerst in bijna tien jaar is er in Dierenpark Apenheul weer een gorillajong geboren. Nog niet duidelijk is of het een mannetje of een vrouwtje is, maar het is voor de Apeldoornse dierentuin nu al om meerdere redenen een zeer bijzondere geboorte. BEELD Niek Verhoeven

NIEUW
02:03
Geselecteerd Speelt nu af

Mick Wonnink viel 120 kilo af! Nu nog een buikwandcorrectie

De depressieve, bedlegerige dertiger is na klinische opname omgeturnd in een man die weer plezier heeft in het leven en zelfs een baan vond. Een buikwandcorrectie, nog voor zijn huwelijk, moet een akelige fase in zijn leven echt afsluiten. Alleen, Zilveren Kruis vergoedt dit niet. BEELD Emiel Muijderman

NIEUW
02:15
Geselecteerd Speelt nu af

Sandra had een ton schuld en opent nu het Geldstresscafé

Het online Geldstresscafé start op donderdag 4 maart om 20.00 uur en duurt een uur. Aanmelden is gratis en kan via www.geldstresscafe.nl.

NIEUW
00:42
Geselecteerd Speelt nu af

Rijkswaterstaat plaatst uilenrollen langs de A15

Rijkswaterstaat plaatst uilenrollen langs de A15

NIEUW
02:39
Geselecteerd Speelt nu af

Nabestaande Annemieke doet verhaal in nieuwe ALS-campagne

Ineke Vernooij overleed in 2015 op 51-jarige leeftijd aan ALS. Ze nam deel aan de landelijke ALS-campagne ‘Ga door met mijn strijd’ en werd daardoor een bekend gezicht. Nu doet haar weduwe Annemieke Straver mee in de nieuwe campagne van de ALS stichting. Zij vertelt hierin haar verhaal als nabestaande.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Sara met Rico Verhoeven in actie voor spierziekte

Sara heeft de zeldzame spierziekte MDC1A. In Maastricht is een groep wetenschappers een veelbelovende onderzoek naar onder meer deze spierziekte gestart, maar alle acties om geld op te halen voor dit onderzoek liggen stil door de coronapandemie. En dus lanceren Rico Verhoeven en de 5-jarige Sara een nieuwe video in de strijd voor een behandeling tegen zeldzame spierziektes. Ze doen dat in de week van Zeldzame ziektendag, een week om meer aandacht voor zeldzame ziektes te vragen.

NIEUW
02:22
Geselecteerd Speelt nu af

Goffin - Chardy (ABN Amro WTT)

Het ABN Amro WTT zie je live op Ziggo Sport.

NIEUW
01:00
Geselecteerd Speelt nu af

Chauffeurs racen over de poolcirkel tijdens WK rally

Afgelopen weekend was het tijd voor een nieuwe ronde van de FIA World Rally Championship in Rovaniemi, Finland.

NIEUW
03:50
Geselecteerd Speelt nu af

Roeblev in twee sets voorbij Murray

De Rus Andrej Roeblev heeft zonder al te grote problemen de laatste acht bereikt van het tennistoernooi in Rotterdam. De nummer 4 van de plaatsingslijst versloeg oudgediende Andy Murray in twee sets: 7-5 6-2. De partij in Ahoy duurde 1 uur en 34 minuten.

NIEUW
04:04
Geselecteerd Speelt nu af

Noodkreet NOC*NSF voor sportsector

Nederlanders moeten meer gaan bewegen en de sportsector moet zo snel mogelijk heropend worden. Daarvoor pleiten sportkoepel NOC*NSF, de sportbonden, sportfoundations en sportscholen in een paginagrote advertentie in verschillende kranten.

NIEUW
03:01
Geselecteerd Speelt nu af

Windtunnel Woensdag: 'Thijs, ga naar de kapper!'

Elke woensdag zijn Thijs en Hidde in de Windtunnel. Samen met Bert Blocken van de TU Eindhoven testen ze de aerodynamica op de fiets. Vandaag de vraag wat het scheelt als je met lange haren of met korte haren op de fiets zit.

NIEUW
02:25
Geselecteerd Speelt nu af

Tsitsipás: 'Dit wordt een speciaal jaar'

Maak kans op een gesigneerd shirt via https://www.ad.nl/actie/maak-kans-op-een-gesigneerd-tennisshirt-van-stefanos-tsitsipas~a644bc0b/

NIEUW
00:52
Geselecteerd Speelt nu af

Weghorst mist penalty

Wout Weghorst mist in de bekerwedstrijd tegen RB Leipzig de kans op de 0-1 door een penalty te missen. RB Leipzig won de wedstrijd met 2-0.

NIEUW
02:33
Geselecteerd Speelt nu af

Johan Inan: 'Ajax was weer ouderwets dominant'

Ajax heeft ten kosten van Heerenveen de finale van de TOTO KNVB-beker bereikt. In Friesland werd het 3-0 voor de Amsterdammers. Clubwatcher Johan Inan zag dat de ploeg van trainer Erik ten Hag heer en meester was.

NIEUW
02:49
Geselecteerd Speelt nu af

Burnley - Leicester City

Samenvatting van de Premier League-wedstrijd tussen Burnley en Leicester City.

NIEUW
02:26
Geselecteerd Speelt nu af

Cupkoorts in Venlo: 'Kijk er al weken naar uit'

In de aanloop naar de halve finale van de KNVB Beker tussen VVV-Venlo en Vitesse peilen we de stemming in Venlo.

NIEUW
02:59
Geselecteerd Speelt nu af

Schöne looft Gravenberch: 'Gaat erg snel met hem'

Heerenveen neemt het woensdagavond in de halve finale van de Toto KNVB-beker op tegen Ajax. Bij de Friezen spelen de twee oud-Ajacieden Siem de Jong en Lasse Schöne. Zij blikken vooruit op de strijd met hun oude werkgever.

NIEUW
06:48
Geselecteerd Speelt nu af

Panenka: 'Statement van PSV over Ihattaren was dubieus'

In deze aflevering van Panenka bespreken Hidde van Warmerdam en Sjoerd Mossou weer het voetbal van de afgelopen periode.

Formule 1

NIEUW
01:36