Kickbokser Rico Verhoeven. Inzet: met Francis Ngannou.
Volledig scherm
Kickbokser Rico Verhoeven. Inzet: met Francis Ngannou. © ANP, Instagram

UFC-kampioen roept hulp in van Rico Verhoeven: ‘Kwam ’m tegen in het casino’

Rico Verhoeven heeft er een baantje bij. De elfvoudige wereldkampioen van Glory is door UFC-zwaargewicht Francis Ngannou gevraagd als trainingsmaatje te fungeren op weg naar het UFC-titelgevecht tegen Ciryl Gane. Beide Fransmannen, en oud-teamgenoten, komen elkaar op 23 januari 2022 tegen in de ring.

 1. Column Remy Bonjasky | Mentaal is deze blessure van Rico Verhoeven ook wel een ding
  PREMIUM

  Column Remy Bonjasky | Mentaal is deze blessure van Rico Verhoeven ook wel een ding

  Voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky zat gisteren op de voorste rij bij de persconferentie van Rico Verhoeven en Antonio Plazibat. Hun gevecht in maart is uitgesteld door een knieblessure van de kampioen in het zwaargewicht, Verhoeven. ,,De dokter van Rico heeft gezegd dat hij helemaal topfit kan terugkomen, maar onze sport is voor een groot deel ook mentaal. We zijn superfit, getraind en conditioneel, maar hoe ga je ermee om als je straks met die knie terugkeert in de ring?”
 2. Column Remy Bonjasky | Volwassen Japanners die huilen, dat zie je nu op het WK gebeuren en is herkenbaar
  PREMIUM

  Column Remy Bonjasky | Volwassen Japanners die huilen, dat zie je nu op het WK gebeuren en is herkenbaar

  Voormalig kickbokskampioen Remy Bonjasky zag de partijen van MMA-vechter Reinier de Ridder en bokser Tyson Fury en neemt die in zijn column onder de loep. Verder gaat Glory internationaal met Rivals-evenementen in Japan en Mexico. ,,In Japan zijn ze opgegroeid met vechtsport. Hier gaan we voetballen, hockeyen of tennissen als we vijf, zes jaar oud zijn. Daar doen ze aan judo, kickboksen en karate en al die andere vechtsporten.”