De opbrengst van hondenbelasting gaat vaak naar het opruimen van hondenpoep.
Volledig scherm
De opbrengst van hondenbelasting gaat vaak naar het opruimen van hondenpoep. © DG

Hondenbelasting blijft: ‘Lekker doorgaan met een makkelijke manier van geld vangen’

lezersbrievenInge Damen uit Biggekerke moet gewoon blijven betalen, terwijl de hondenbelasting in veel gemeentes verdwijnt. Ze baalt. En Eli Klaassen uit Oost-Souburg vraagt zich af: hoe moeilijk kan het zijn om een vissersschip ‘zonder vuulte’ op waterstof te laten varen? Dit zijn de beste lezersreacties van deze week.

6 reacties

 • Jan van Voren

  2 maanden geleden
  Hondenbelasting moet blijven. Dat geld moet niet de gemeentekas vullen maar aan een BOA besteden die boetes kan uitdelen als een hondeneigenaar de strot niet opruimt. Bij ons voor ligt een grasveld waar veel honden poepen, en de eigenaren ruimen niets op. Als de gemeente komt maaien stinkt het als de pest. Ik zou het vertikken daar te maaien.
 • Ronald Hamers

  2 maanden geleden
  Belachelijk dat je in de ene gemeente belasting moet betalen voor je hond en de andere gemeente niet trek 1 lijn alle honden bezitters of niemand .
 • Richard de boer

  2 maanden geleden
  Ik zeg : Meteen afschaffen die onzinnige hondenbelasting" , ik loop keurig met mijn zakje om de stront op te ruimen . Eigenlijk denk ik dat ze voor de poen die ze binnenhalen maar een paar strontruimers moeten inhuren want uiteindelijk waar betaal je voor als je zelf je boel opruimt?...................juist nergens voor en als ze dan toch bezig zijn zet dan mooie afschermingen rond hondenuitlaatvelden waar de honden los kunnen spelen zonder hordes Belgische wielrenners die ze aanrijden!
 • Yanover - De Wolf

  2 maanden geleden
  Burgerinitiatief Stop de hondenbelasting werd in juni 2021 in de Tweede Kamer behandeld. De politiek heeft deze kwestie gekoppeld aan een lastig op te lossen onderwerp. Namelijk de herziening van de lokale belastingstelsel. Hoewel de meerderheid van de TK het probleem ontkent, wil men geen landelijke tussen oplossing verzinnen. Gemeenten hebben de pakweg 50.000.000 euro nodig! Binnekort meer inclusief uitslag WOO verzoek op http://stophondenbelasting.nl
 • cornelis bloemendaal

  2 maanden geleden
  honden belasting is gewoon discriminatie en zeker in de gemeente veere waarom geen paarden belasting?? daar worden bovendien nog ruiterpaden voor aangelegd waar geen gebruik van word gemaakt!!! hondenbezitters moeten wel poepzakjes kopen !!! gewoon rechtsongelijk heid !!!!