1. 
Soulsister geeft een gratis concert op de Markt van Brugge op 1 april als opwarmer voor de start van de Ronde van Vlaanderen 2023
  BRUGGE

  Soulsister geeft een gratis concert op de Markt van Brugge op 1 april als opwarmer voor de start van de Ronde van Vlaanderen 2023

  Het Koninklijk Comité voor Initiatief Brugge organiseert samen met de Stad Brugge en Flanders Classics een liveconcert met Soulsister, op de vooravond van de start van de Ronde van Vlaanderen. Het optreden gaat door op 1 april 2023 op de Markt van Brugge. Paul Michiels en Jan Leyers spelen er in een uitgebreide bezetting alle hits van de Belgische popgroep.
 2. Van een duik in het koude water tot een nieuwjaarsconcert en winterwandeling: onze 5 weekendtips voor Brugge en de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Van een duik in het koude water tot een nieuwjaars­con­cert en winterwan­de­ling: onze 5 weekend­tips voor Brugge en de kust

  De feestdagen zijn voorbij, het nieuwe jaar is officieel gestart, maar niet voordat we nog genieten van het laatste weekend van de kerstvakantie. Tijdens het weekend van 7 en 8 januari is er dan ook nog heel wat te doen. Zo is het je laatste kans om de kerstmarkt in verschillende steden en gemeenten te bezoeken, kan je iets gaan drinken voor Nieuwjaar of het koude water induiken tijdens de nieuwjaarsduik. Hier zijn vijf tips voor Brugge en de kust voor dit weekend.
 3. Van de Vagevuurbossen tot indrukwekkende zendmasten: ontdek het Brugse Ommeland vanop de fiets
  Beernem

  Van de Vagevuur­bos­sen tot indrukwek­ken­de zendmasten: ontdek het Brugse Ommeland vanop de fiets

  Zin om er even tussenuit te knijpen? Wij selecteren elke week de mooiste fiets- en wandelroutes in Vlaanderen: eentje in elke regio. Om het jaar goed af te sluiten zetten we deze week een aantal van de meest opmerkelijke recreatieve fietsroutes van 2022 in de kijker. Zo ontdek je aan de hand van een tocht van 23,4 kilometer verschillende bezienswaardigheden in het Brugse Ommeland die je moet gezien hebben.
 1. Comité voor Initiatief organiseert gratis muzikaal event op vooravond van start Ronde van Vlaanderen 2023 in Brugge
  BRUGGE

  Comité voor Initiatief organi­seert gratis muzikaal event op vooravond van start Ronde van Vlaanderen 2023 in Brugge

  Het Comité voor Initiatief zal op 1 april 2023 een muzikaal evenement organiseren op de Markt in Brugge waar daags nadien de start van de Ronde van Vlaanderen gegeven wordt. Er zijn muzikale optredens tussen 19 en 23 uur. “We hebben 1 hele grote Belgische naam kunnen strikken die internationaal bekend is en met een 2de act zijn we nog in onderhandeling”, zegt een glunderende voorzitter Filip De Craemer.
 1. Zo trots is Karl (64) op zijn 2.500 kerststallen dat iedereen mag meegenieten: “Als er ergens een huis wordt leeggemaakt, rep ik me er naartoe”
  PREMIUM
  BRUGGE

  Zo trots is Karl (64) op zijn 2.500 kerststal­len dat iedereen mag meegenie­ten: “Als er ergens een huis wordt leegge­maakt, rep ik me er naartoe”

  Van ebbenhouten beeldjes uit Afrika tot een Mexicaanse variant waarbij de os en ezel vervangen zijn door een lama: Bruggeling Karl Cools (64) is een verwoed verzamelaar van kersttaferelen. Het publiek kan een deel van zijn gigantische collectie (2.500 stuks!) ontdekken in de kerk van Dudzele. Daar vertelt Karl passievol over hoe hij zijn ‘kindjes’ bemachtigde. “Het pronkstuk? Dat heb ik aan mijn schoonouders te danken.”
 1. Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  Met de wagen naar de kust of Brugge? Op deze parkings kan je goedkoop je auto kwijt

  December, een maand vol koopzondagen en gezellige kerstmarkten. Ben je nog op zoek naar kerstcadeautjes? Het ideale moment dan voor een uitstapje naar de stad. Tijd om te snuisteren in de winkelstraten en te genieten van een hapje en een drankje. Maar als je met de auto gaat, kunnen de kosten voor een parkeerplaats snel oplopen. Wij zochten uit waar je goedkoop of zelfs gratis kan parkeren, vlak bij het centrum van de grootste steden rond Brugge en aan de kust.
 2. Van één van de grootste eendaagse kerstmarkten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Middelkerke/Oedelem

  Van één van de grootste eendaagse kerstmark­ten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De eindejaarperiode is volop aan de gang. Kerstmarkten, cadeautjes kopen... het hoort er allemaal bij. Aan de kerstsfeer valt niet te ontsnappen, al zijn er ook genoeg andere dingen te beleven in Brugge en aan de kust op 10 en 11 december. Wij zetten vijf weekendtips op een rij. En ja, daar hoort ook een kerstmarkt bij, maar dan wel één van de grootste eendaagse van Vlaanderen mét ambachtelijke producten en deels overdekt ... in een kerk. Ook hondenbaasjes komen dit weekend aan hun trekken.